HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ocak 2024 Perşembe Saat: 14:05

‘ÇIĞ MOBİL’ GÜNCELLENDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerli ve millî Çığ Mobil uygulamasını güncellediklerini söyledi. Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilimi
‘ÇIĞ MOBİL’ GÜNCELLENDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerli ve millî "Çığ Mobil" uygulamasını güncellediklerini söyledi.

Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilimizde, uygulamamız sayesinde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçeceğiz diyen Bakan Özhaseki “Çığ alanlarını harita üzerinde gösteren ve bu alanlara girilmesi hâlinde sesli uyarı vererek güvenli bir rota çizen uygulamayı vatandaşların hizmetine sunduk” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından, çığ tehlikesine karşı önlem alabilmek ve vatandaşı bu konuda bilgilendirmek amacı ile hayata geçirdiği yerli ve millî ‘Çığ Mobil’ uygulamasını güncelledi.

Çığ alanlarını harita üzerinde gösteren ve bu alanlara girilmesi hâlinde sesli uyarı vererek güvenli bir rota çizen uygulamayı vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Bakan Özhaseki, “Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilimizde, uygulamamız sayesinde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçeceğiz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve mobil cihazlarda kullanıma sunulan ‘Çığ Mobil’ uygulamasıyla, Türkiye’de çığ riski olan 43 ilin potansiyel çığ başlama bölgeleri harita üzerinde kırmızı renkte görülebiliyor ve bu alanlarla temas edildiğinde sesli uyarı alınarak güvenli rota çizilebilecek” diye konuştu. 

KIRSALDA YAŞAYAN VATANDAŞLARA KATKI SAĞLAYACAK

‘Çığ Mobil’ uygulamasının, çığ başlama bölgelerini görsel olarak tanımlayabilme ve kullanıcıları tehlikeli alanlara girdiklerinde uyarabilme özelliği de bulunuyor. ‘Çığ Mobil’ uygulamasının, en çok askeri operasyonlarda güvenlik kuvvetlerinin ihtiyacını karşılaması ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, dağcılar, kayakçılar ve kırsalda yaşayan vatandaşlar için de önemli katkılar sağlayacak.

YERLİ VE MİLLÎ

Yerli ve millî "Çığ Mobil" uygulamasını güncellediklerini aktaran Bakan Özhasek, Çığ alanlarını harita üzerinde gösteren ve bu alanlara girilmesi hâlinde sesli uyarı vererek güvenli bir rota çizen uygulamayı vatandaşların hizmetine sunduklarını belirterek, “Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilimizde, uygulamamız sayesinde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçeceğiz” açıklamasında bulundu.

“CAN VE MAL KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLACAK“

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş ise yaptığı açıklamada yerli ve milli çığ mobil uygulaması sayesinde çığ alanlarının harita üzerinde görülebildiğini ve konumsal olarak bu alanlarla temas edildiğinde sesli uyarı alınabildiğini ifade etti.

Çığ mobil uygulamamız ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız potansiyel çığ afetlerine karşı tedbirli hareket edebilecek diyen Taş, ayrıca, can ve mal kayıplarının önüne geçileceğini de sözlerine ekledi. 

43 İLİN POTANSİYEL TEHLİKEDE

‘Çığ Mobil’ uygulamasıyla, Ordu, Artvin, Rize, Trabzon, Bayburt, Giresun, Sivas, Gümüşhane, Tokat, Kastamonu, Bitlis, Ağrı, Malatya, Adıyaman, Erzincan, Düzce, Bolu, Şırnak, Hakkâri, Muş, Batman, Kars, Kocaeli, İzmir, Niğde, Van, Siirt, Hatay, Tunceli, Erzurum, Bilecik, Kayseri, Isparta, Kahramanmaraş, Elazığ, Iğdır, Sinop, Adana, Mersin, Bingöl, Diyarbakır, Ardahan ve Yozgat olmak üzere 43 ilde potansiyel çığ tehlikesine karşı bölgedeki vatandaşlar uyarılarak, onlara risk taşımayan farklı rotalar önerilecek.

 

Anahtar Kelimeler : ‘ÇIĞ, MOBİL’, GÜNCELLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız