HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Ocak 2024 Cuma Saat: 11:36

ARI YÖNETİMİ VE ARI HASTALIKLARI ANLATILDI

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde “Arı Yönetimi ve Arı Hastalıkları Paneli düzenlendi. İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen panele İl Müdürü Kemal Yılmaz, Türkiye A
ARI YÖNETİMİ VE ARI HASTALIKLARI ANLATILDI

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde “Arı Yönetimi ve Arı Hastalıkları Paneli" düzenlendi.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen panele İl Müdürü Kemal Yılmaz, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin, Tarsim Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çifçi ve çok sayıda arıcı katıldı.

Panelde konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; "İlimiz fındıkta olduğu gibi bal üretiminde de lider konumdadır. İlimiz 611 binin üzerinde arılı kovan varlığına sahip olup, 2023 yılında 19 bin ton bal üretimi ile ülkemizde birinci sırada yer almaktadır. İlimizden 2023 yılında çeşitli ülkelere 723 ton bal ve arıcılık ürünü ihracatı gerçekleştirilmiştir.  Arıcılarımızın tamamına yakını gezginci arıcılık yapmaktadır. Zor şartlarda üretim yapan ve dünyanın en tatlı gıdasını tüketicilerin kullanımına sunan arıcılarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Arıcılara verilen desteklerden bahseden Yılmaz; “ Bakanlığımızca 2022 yılında ilimiz genelinde 2563 arıcılık işletmesine yaklaşık 16 Milyon TL destekleme ödemesi gerçekleştirilmiştir. 2023 yılında arılı kovan desteklemesi iki kat artarak Birlik üyesi yetiştiricilere 60 TL, Birlik üyesi olmayan yetiştiricilere 40 TL olarak belirlenmiştir. 2023 yılı Arılı Kovan Destekleme ödemeleri için İcmal çalışmaları devam etmektedir. Bakanlığımızın verdiği desteklerin yanında İl Müdürlüğümüz tarafından yerelde de önemli projeler hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte uyguladığımız  “Polen Üretiminin Yayınlaştırılması Projesi" ile son 2 yılda 368 arıcımıza 7450 adet polen toplama tuzağı dağıtımı gerçekleştirilmiştir. “TULIP Bolaman Çayı Havzası Projesi" kapsamında 2022 yılında başvuru yapan 177 arıcımıza 131.700 doz varroa ilacı, 2023 yılında 162 arıcımıza 129.240 doz varroa ilacı hibe edilmiştir. Ayrıca arıcılarımıza verilen tüm bu desteklerin yanı sıra arıcılık kursları, verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik düzenlenen panel, konferans vb. eğitim çalışmalarıyla arıcılığı geliştirmek için çalışmaktayız. Tüm bu eğitimler ve yapılan desteklemeler ile koloni başına elde edilen bal üretiminin ve kalitesinin arttırılmasını amaçlamaktayız. İstiyoruz ki bal üretimi denilince akla gelen İlimiz kaliteli bal denilince de ilk akla gelen İl olsun. Bu konuda hepimize düşen sorumluluklar var. Biz sorumluluklarımızı biliyor yerine getirmek için de büyük gayret sarf ediyoruz. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliğimiz de, Merkez Birliğimiz ile birlikte arıcılığın ve arıcıların sorunlarının çözümü noktasında her türlü gayreti gösteriyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle panelimizin İlimiz ve Ülkemiz arıcılığının geliştirilmesine katkı sunmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çifçi'ninde yaptığı konuşmaların ardından İl Müdürlüğünde Görevli Veteriner Hekim Muhammet Ali Akyürek “Arı Nakilleri ve Konaklama İşlemleri", TARSİM Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu “TARSİM Kapsamında Arı Sigortaları", Prof. Dr. Ahmet Güler “Koloni Yönetimi", Prof. Dr. Levent Aydın “Arı Hastalıkları" ile ilgili sunumlar yaptı.

Anahtar Kelimeler : ARI, YÖNETİMİ, VE, HASTALIKLARI, ANLATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız