HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ocak 2024 Pazar Saat: 14:34

FINDIK AYAĞIMIZIN ALTINDAN KAYIYOR DİYEN ŞANLITÜRK’TEN; FİSKOBİRLİK’E DESTEK ÇAĞRISI!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, fındık üreticilerinden Fiskobirlik’e destek çağrısında bulundu. Fındığın ana merkezinin Ordu, Giresun ve Trabzon illerinin olması gerektiğini savunan Milletvekili Şanl
FINDIK AYAĞIMIZIN ALTINDAN KAYIYOR DİYEN ŞANLITÜRK’TEN; FİSKOBİRLİK’E DESTEK ÇAĞRISI!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, fındık üreticilerinden Fiskobirlik’e destek çağrısında bulundu.

Fındığın ana merkezinin Ordu, Giresun ve Trabzon illerinin olması gerektiğini savunan Milletvekili Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; “Fındık bizim herşeyimiz. Düğünümüz, cenazemiz, eğitim ve sağlık harcamalarımız kısacası her alanda tek geçim kaynağımızdır. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada tehlikeli bir oyunun önüne geçmek durumundayız. Fındık ayağımızın altından adete bir halı gibi kayıyor. Bu tehlikeyi görmemiz lazım” dedi.

Milletvekili Şanlıtürk, açıklamasının devamında ise; “Fındığın merkezi Ordudur. İlimizin yanı sıra fındık Giresun ve Trabzon’da hem yönetimsel hemde idari bakımdan bu üç ilimizde kalmalıdır. Üreticilerimiz fındığımız az çok demeden iki yıl üst üste mahsüllerini Fiskobirlik’e vererek destek olsunlar.
Biz, cumhur ittifakı bölge milletvekilleri olarak Gazi Meclisimizde 1983 yılında çıkarılan 2844 sayılı fındık kanunu var ya o kanunu uygulayacağız ya da yeni bir fındık kanunu çıkaracağız. Fındık üreten illerimizin Cumhur İttifakı milletvekilleri olarak çalışmalarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de devam ettiriyoruz.
Acilen ya 1983 yılında ki fındık kanununu ya da revize edilmiş yeni bir fındık kanununu hayata geçirmemiz lazım. Bundan sonraki süreçte de bunun için çalışıp mücadele edeceğiz.
Fındığımıza da, Fiskobirlik’e de sahip çıkarak ürünümüzü tekelden kurtarmak zorundayız. Bunun için değerli üreticilerimizden önemle hassasiyet ve duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız