HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ocak 2024 Pazar Saat: 14:48

TORUN’DAN SORU ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yaklaşık 2 ay kala AKP‘li belediye başkanlarının ve kayyumların yönettiği belediyeler çok sayıda taşınmazı satışa çıkartmıştı
TORUN’DAN SORU ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yaklaşık 2 ay kala AKP‘li belediye başkanlarının ve kayyumların yönettiği belediyeler çok sayıda taşınmazı satışa çıkartmıştır. Söz konusu taşınmazların herhangi bir plan veya proje çerçevesinde değil belediyeye gelir sağlamak ve seçim çalışmalarında kullanılmak üzere satışa çıkartıldığı düşünülmektedir” dedi.

Türkiye Büyük Meclisi’ne soru önergesi veren Milletvekili, seçimden hemen önce halka ait arazileri neden satışa çıkardınız? diye sordu.

SATIŞA ÇIKARILANLAR İÇİNDE ORDU’DA VAR!

İstanbul’da Kağıthane, Tuzla ve Pendik Belediyeleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Samsun Tekkeköy Belediyesi, Isparta Belediyesi, Kocaeli Gebze Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Afyonkarahisar Belediyesi, Kayseri Talas Belediyesi, İzmir Menemen Belediyesi ve kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi son 1 ay içerisinde satış ilanları yayınlandığını belirten Torun, “Belediyelerin satışa sunduğu araziler kamuya yani halka aittir. Arazilerin kamu yararı dışında herhangi bir amaçla kullanılması veya satışa çıkartılması halkın malının gaspı anlamına gelmektedir. Değerleri milyarlar ile ölçülen arazilerin satış amaçları açıklanmalı, olası hukuka aykırılıkların ve kamu zararının önlenmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Milletvekili Seyit Torun, verdiği önerge ile şu soruların cevaplanmasını istedi:  Yukarıda isimleri sayılan belediyelerin son 2 ay içerisinde satışa çıkarttığı belediye arazilerini ve bu arazilerin satış bedellerini açıklar mısınız? Söz konusu arazilerin rayiç bedellerini açıklar mısınız?

Söz konusu belediyelerin güncel borçluluk durumlarını açıklar mısınız?

Son 2 ay içerisinde satışa çıkartılan belediye arazilerinden elde edilecek gelirlerin harcanacağı proje ve çalışmaları açıklar mısınız?”

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TORUN’DAN, SORU, ÖNERGESİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız