HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 12:09

ŞENOCAK: AMACIMIZ ÜLKE TURİZMİNE HİZMET

Kabadüz Çambaşı Yaylası’na ayrı bir hava katması beklenen Çambaşı Doruk Wyndham Garden Otel’in açılışında konuşma yapan Çambaşı A.Ş. ve Ordu Kayak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, “Şu anda personel alımına baş
ŞENOCAK: AMACIMIZ ÜLKE TURİZMİNE HİZMET

Kabadüz Çambaşı Yaylası’na ayrı bir hava katması beklenen Çambaşı Doruk Wyndham Garden Otel’in açılışında konuşma yapan Çambaşı A.Ş. ve Ordu Kayak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, “Şu anda personel alımına başladığımız Çambaşı Doruk Wyndham Garden otelimiz, çok kısa zamanda açacağız. Kışın kayak kış turizmine yazın ise yaz turizmine ve büyük rağbet görmeye başlayan güzellikleriyle insanları büyüleyen Karadeniz yayla turizmine hizmet etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çambaşı Doruk Wyndham Garden Otel’in hikayesine değinen Şenocak, “Tabi kısaca otelimizin ve kayak tesisinin hikâyesinede değinmek isterim 2010 yılında dönemin Ordulu siyasileri ve bürokratları ile eski enerji bakanı, bugün Ordu Büyük Şehir Bld. Başkanımız Hilmi Güler’inde büyük destekleri ile Cumhurbaşkanımızın Ordu’ya ve Karadeniz’e verdiği değerle birlikte havaalanının yanında birçok proje ile beraber kayak tesisi gibi büyük bir projenin de temellerini hep birlikte atmak nasip oldu.

2010 yılında başlayan tesisinin içine; siyasilerimize ve dönemin bürokratlarına bir otel yapma sözü verdik. Oteli yapmak üzere 2012 de şirketimizi 29 ortaklı olarak kurduk, ancak otelin arazisinin tahsisi süresi 2018 yılını buldu. Bu süreçte yıpranan ortaklarımızdan 27 si ayrıldı, ayrılan ortakların yerine yeni ortaklar dahil oldu.

Yönetim kurulu başkanlığını yaptığım Çambaşı yatırım A.Ş şirketimiz şu anda ORBEL A.Ş ninde içinde olduğu Ordu’da ve değişik illerde yaşayan 21 Ordulu çok değerli iş insanından oluşmaktadır” diye konuştu.

Yapılan bu tesisle Ordu’nun ismini Dünya’ya duyurarak ülke turizmine ve istihdama katkı sunmak olduğunu belirten Şenocak, şunları söyledi: “Benim ve ortaklarımın 1. amacı orduda bu güne kadar başarıya ulaşamamış ortaklık ruhu için gelecek nesillere bir örnek oluşturmak, Ordu’da ortaklıkla başarılı işler yapabileceğini ispatlamak. 2. amacımız ise yeni gelişen Karadeniz yayla yaz turizmi ile ve benzeri bölgemizde başka örneği olmayan yolumuz bittiğinde havaalanına 45 dk mesafede olan kayak tesisimizi değerli yatırımcı Mecig Grupla’ DEMİŞKEN Mecig Grup’a kısaca değinmek isterim Ordulu olmadan Orduludan fazla buraya gönül veren dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde yatırımları olmasına rağmen dışardan gelip Çambaşına aşık olmaları ve emekleri için bizlerden alkışı hakediyorlar. Kendileri ile birlikte yapacağımız Çambaşı’na ve turizmine renk katacak birçok aktivite olacağına inanıyorum. Çambaşı Doruk Otelimizi Wyndham kalitesi ile dünyaya tanıtmak aynı zamanda başkanlığını yaptığım Ordu Kayak Kulübü ile birlikte bölge insanımıza kayağı sevdirmek kayak sporcuları yetiştirmek Ülkemizde ve Dünya turizminde Ordu ilini duyurarak Ülkemiz turizmine ve istihdamına katkı sunmayı hedeflemekteyiz.

Aslında kayak tesisi ve otelimizle ilgili bu 14 yıllık heyecanımızı anlatmak çok zor ve zaman alacak bir hikâye Orduda ortaklık yapma ve yeni yatırımlardaki zorluklar üzerine inşallah bir değil birkaç tane kitap yazmayı planlıyorum ancak bu kitapları tesisimiz ve işletmelerimiz başarıya ulaştıktan Çambaşı bir turizm merkezi olduktan sonra ömrümüz yeterse yazacağım.”

Şenocak şöyle devam etti: “2018 yılında 49 yıllığına kiralama yöntemi ile tapusunu aldığımız çizimini tecrübeli hemşerimiz mimar Ahmet Tercan’ın özel ilgisi ve emeği üstlendiği mimari proje ile 40 dönüm yerimizi 2022 yılında 66 dönüm daha ilave ederek 106 415 m2 çıkarıp yatak sayımızı 110 dan 350 ye 6 yıl içinde çıkartmayı turizm bakanlığına taahhüt ettik. 49 yıl içeresinde 610 yatak kapasitesine kadar çıkma onayımızı ve hakkımızı da almış olduk.

Ayrıca 2019 yılında vekilimiz Naci Şanlıtürk’ün inşaat şirketi ve özel emeği ile otelimizin karkasını 2020 yılında bitirip hızla inşaatımıza devam etmek sureti ile müteahhitliğimizi üstlenen hissedarlar ve toplam 21 ortağımızın büyük özveri ve fedakârlıkları ile kış şartlarında inşaatın devam edememesinden dolayı ancak nihayete erme noktasına yanaştık. İnşallah 1-1,5 ay içerisinde faaliyete geçmeyi

planlıyoruz. Otelimiz Dünyada 9 bin zinciri olan Wyndham markası kalitesi ile yönetimi ve işletmesi tamamı ile Ordulu olan Çambaşı yatırım A.Ş ortaklarının kontrolünde olmak üzere profesyonel yöneticiler tarafından işletilecektir.

Basında zaman zaman bilgi karışıklığı olabiliyor, Otelimizin adı Çambaşı Doruk Otel arkada Wyndham Garden Ramadanın da içinde olduğu büyük bir zincir Dünya markasıdır. İşletme sahibi Çambaşı yatırım A.Ş otelin ortaklarıdır.

Kayak tesisimizin içinde iki işletme doğalgazdan faydalanacak olup konutlara dağıtım yapılamayacaktır. Sadece tesisin içinde ilerde kurulacak 3. Firmalara doğalgaz verme hakkı bu iki firmaya ait olacaktır. Çambaşı yatırım A.Ş ve mecig grup olarak büyük bir mücadele ile büyük şehir belediye başkanımızda eski enerji bakanı olması avantajını kullanarak ayrıca Ankara’daki ortağımız Beysukent koleji Tolga Demir hocanın BOTAŞ’la olan diyaloğu ve büyük emeği ile Kabadüz belediye başkanımız Yener Kayan’ında BOTAŞ’la konuyu ısrarla takip etmesi ile Türkiye’de ilklerden birini gerçekleştirerek BOTAŞ ana hattından delme usulü ile büyük zahmet ve maliyetlere katlanarak Ankara’da yüklenici mütahit firmamız misyon inşaat Gülhan Tatar Çarşamba BOTAŞ bölge ve Ankara BOTAŞ genel müdürlüğünün de destek ve iyi

niyetleri ile birlikte inşallah çok yakında açılışını yapacağımızın otelimizin doğalgazını hep birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Bir çok konuda ilkleri gerçekleştirdiğimiz 14 yıllık bir heyecan ve mücadeleden sonra ilimize bölgemize Çambaşı yaylamıza istihdam turizm anlamında çok büyük katkılar sunacak kayak tesisi ve işletmelerimize bu geçen süre içerisinde birçok valilerimizin Kaymakamlarımızın milletvekillerimizin belediye başkanlarımızın daire müdürlerimizin önemli katkıları oldu diyen Şenocak, sözlerini şöyle tamamladı: “Aslında tek tek isimlerini anons etmek isterim ancak bu çok zaman almakla birlikte belki bazılarını unuturum endişesi ile isimleri bildirmeden hepsine destekleri için içtenlikle teşekkür ediyorum.

Ayrıca birazdan Çambaşı ile ilgili sürpriz açıklamalar yapacak olan büyük şehir belediye başkanım ve Valim tüm ilgililer buradayken uzun yıllardır halledemediğimiz Çambaşı yoluna çok önem vererek hızlandırmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Ayrıca büyük şehir Bld. Başkanımızın sürprizlerine Valimizinde desteği ile havaalanı Çambaşı arasına bir helikopter ilave etmesini kendilerinden önemle bekliyor ve destekleri için teşekkür ediyoruz.

Geçmişte Samsun la Trabzon arasına sıkışmış kasaba görüntüsünden çıkmamıza büyük katkı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Çambaşı A.Ş ve mecig grup ortakları ayrıca ilimiz adına teşekkür ediyorum.”

Anahtar Kelimeler : ŞENOCAK:, AMACIMIZ, ÜLKE, TURİZMİNE, HİZMET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız