HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Şubat 2024 Perşembe Saat: 13:00

SOKAK HAYVANLARINA YENİ BARINAKLAR

Ünye Belediyesi sokak hayvanlarının beslenme ve barınma ihtiyaçlarını yerinde çözmeye devam ediyor. Belediye tarafından kurulan kuru mama tesisinde üretilen mamalar sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılarken, paletlerden üretile
SOKAK HAYVANLARINA YENİ BARINAKLAR

Ünye Belediyesi sokak hayvanlarının beslenme ve barınma ihtiyaçlarını yerinde çözmeye devam ediyor. Belediye tarafından kurulan kuru mama tesisinde üretilen mamalar sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılarken, paletlerden üretilen barınak ise soğuk ve yağışlı günlerde sokak hayvanlarını koruyor. Bu kapsamda Ünye Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerine yeni barınaklar bırakarak kış mevsiminde sokak hayvanlarının sıcak yuvaya kavuşmasını sağladı.

Ünye Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sokak hayvanlarının rehabilite edilmesinin yanı sıra, barınma ve beslenme gibi ihtiyaçları da bir bir gideriliyor.

Kuru Mama Tesisinde Üretim Tam gaz Devam

Ünye Belediyesi tarafından kurulan ve ilçe genelinde bulunan sokak hayvanlarını ihtiyaçlarını karşılayan kuru mama tesisinde üretim tam gaz devam ederken Ünye Belediyesi ekipleri her gün farklı noktalarda bulunan sokak hayvanlarını beslenme ihtiyacını karışılıyor. Ünye Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden alınan günlük yemek artıkları çeşitli aşamalardan geçerek uzun ömürlü kuru mamaya dönüşüyor. Belediye sosyal tesislerinin yanı sıra çeşitli tesislerden alınan gıda artıkları da yine aynı tesiste her gün üretilmeye devam ediyor.

Barınma İhtiyacına Paletli Çözüm

Ünye Belediyesi sokak hayvanlarının barınma ihtiyacını da karşılamaya devam ediyor. Ünye M. Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan işbirliği ile Ünye Belediyesi tarafından temin edilen paletler burada öğretmenler ve usta öğreticiler nezaretinde öğrenciler tarafından yuvaya dönüşüyor. Montajı tamamlanan barınaklar yerleşim yerlerinden uzakta bulunan alanlara kuruldu. Böylece kış mevsiminde sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçları da çözüme kavuşturulmuş oldu.

Müdür Azaklı’dan Ünye Belediyesi’ne Teşekkür

M. Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Azaklı, Ünye Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri proje kapsamında sokak hayvanlarının barınak ihtiyacını çözdüklerini belirterek, “Bizler işbirliği yaparak sokak hayvanlarına barınak yaptık. Ünye Belediyesi bu konuda destek verdi. Biz de mobilya bölümü öğretmen ve usta öğreticilerimizle nezaretinde bu malzemelerden barınak ürettik ve barınakları Belediye ekiplerine teslim ettik” dedi.

Sokak Kedilerinin Kısırlaştırma Çalışması Devam Ediyor

Ünye Belediyesi ayrıca sokak kedilerinin kısırlaştırma çalışmasını da sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen taleplere cevap veren Ünye Belediyesi haftanın belirli günlerinde mahalle sakinlerinin getirdiği sokak kedilerini Altınordu’da bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin bakım merkezine götürerek kısırlaştırma işleminin ardından yeniden ilçeye getiriyor.

Ünye Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları hayvan severlerin takdirini topladı. Çalışmalardan memnun olduklarını dile getiren hayvan severler Ünye Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Anahtar Kelimeler : SOKAK, HAYVANLARINA, YENİ, BARINAKLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız