HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Şubat 2024 Perşembe Saat: 15:30

BARIŞ MANÇO KONSERLE ANILACAK

Türkiyenin en sevilen sanatçılarından besteci, yazar, şarkıcı, oyuncu, TV sunucusu olan merhum Barış Manço adına Ordu’da konser verilecek. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu sene vefatının 25. Yılında ülkemizin sahip ol
BARIŞ MANÇO KONSERLE ANILACAK

Türkiye'nin en sevilen sanatçılarından besteci, yazar, şarkıcı, oyuncu, TV sunucusu olan merhum Barış Manço adına Ordu’da konser verilecek.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu sene vefatının 25. Yılında ülkemizin sahip olduğu bu değeri anmak, hatıralarda yaşatmak ve gelecek nesillere tanıtmak için Ordu Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Dr. Osman Özel' in şefliğinde Fatsa Çocuk ve Gençlik Korosu, 05.02.2024 Pazartesi Günü Saat: 19:00' da Ordu Kültür Sanat Merkezi Büyük Salonda "Barış MANÇO Konseri" verecek.

2 Ocak 1943 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Marış Manço, müzik kariyerine henüz öğrenciyken Galatasaray Lisesi'nde sahneye çıkmasıyla başladı. Yüksek öğrenimini Belçika'da "Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi" nde tamamladı. Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca konuşan Barış Manço, sanat yaşamında 300' ün üzerinde ödüle layık görüldü. Bestelediği 200' ün üzerinde şarkı daha sonra Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı.

Barış Manço Türkiye'yi dünyaya tanıttığı gibi, en uzak diyarları da ayağımıza getirdi. Her hafta dört gözle beklenen televizyon programlarıyla, Türk insanının birbirinden değişik ülkeleri, coğrafyaları keşfetmesini sağladı. Barış Manço 5 farklı kıtada, 100' den fazla yöreye gitti ve 600 bin kilometreye yakın yol kat etti. Aynı zamanda bir gezgin olan Barış Manço, ülkemizin belgeselciliğine de yön verdi.

1988 yılında çocuk ve aileye yönelik bir program olarak başlayan "7'den 77'ye" ile Türkiye'de en uzun ve en başarılı televizyon yayıncılığı yaparak rekora imza attı. 1991 yılında Türkiye Devlet Sanatçısı' unvanına layık görüldü. Manço 1 Şubat 1999 tarihinde, henüz 56 yaşındayken Kadıköy' deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

 

Anahtar Kelimeler : BARIŞ, MANÇO, KONSERLE, ANILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız