HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Şubat 2024 Cuma Saat: 12:53

TES, MAZERET TAYİNLERİNİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

Türk Eğitim Sen (TES) Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, Sözleşmeden kadroya geçen öğretmenlerin ‘Aile Birliği Mazereti Tayinleri’ için hukuki süreci devam ettirdiklerini söyledi. TES Genel Merkezinin konuyla ilgili açıklamasını
TES, MAZERET TAYİNLERİNİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

Türk Eğitim Sen (TES) Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, Sözleşmeden kadroya geçen öğretmenlerin ‘Aile Birliği Mazereti Tayinleri’ için hukuki süreci devam ettirdiklerini söyledi.

TES Genel Merkezinin konuyla ilgili açıklamasını kamuoyu ile paylaşan Başkan Şeyhoğlu, şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere, Türk Eğitim-Sen olarak, 2023 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu’nun başvuru yapmak için, sözleşmeli ve kadrolu toplam üç yıl çalışma süresi şartı getiren düzenlemelerinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali ile dayanak 7433 sayılı Kanun’un 2Maddesinin 2. Fıkrasında yer alan; “Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz.”  ibaresinin ANAYASAYA AYKIRI olması nedeniyle somut norm denetimi yapılmak üzere dosyanın Anayasa Mahkemesine gönderilmesi talebiyle dava açmıştık.

Açmış olduğumuz davada, Danıştay 2. Dairesi’nin 2023/3290 Esas sayılı  ve 05.12.2023 tarihli kararında; Anayasa’ya aykırılık başvurumuzla ilgili yapılan değerlendirmede Anayasa’ya aykırılık iddiamız yerinde görülmemiş ve yürütmeyi durdurma talebimiz reddedilmişse de, Anayasa’ya aykırılık itirazımızla ilgili yapılan değerlendirmede Mahkeme Başkanı tarafından Anayasa’ya aykırılık iddiasında bulunduğumuz kanun maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesi ile Ayrışık Oy kullanılmıştır. Ayrışık Oyda yer alan gerekçeler iş bu davadaki haklılığımızı ortaya koymaktadır.

 Ayrışık Oyun gerekçesinde; sözleşmeli öğretmen pozisyonunda görev yapmakta iken 7433 sayılı Kanun’un 3. maddesiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na eklenen Geçici 48. maddede belirlenen usul ve esaslara göre kadroya geçirilenlerin, kadrolu öğretmenlerle aynı statüde olduğu, aynı görevi yürüttüğü ve aynı haklara sahip bulunduğu; mevzuat hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, toplumun temeli olan ailenin korunması, huzur ve refahı için gerekli tedbirlerin alınmasının Anayasal bir yükümlülük olduğu ve bu yükümlülüğü yerine getirmede tanınmış herhangi bir istisnanın da Anayasa’da yer almadığı;  ailenin korunması, gelişimi ve Devlet tarafından alınması gerekli olan tedbirlerin gerek Anayasa gerekse Uluslararası sözleşmelerle teminat altına alınmış olduğu; bu durumda, 657 sayılı Kanuna tabi olan kadrolu öğretmenlere şartsız eş mazeret hakkı tanınırken 7433 sayılı Yasa ile kadroya geçenlerin aynı yasaya (657 sayılı Yasa) tabi olduğu halde belli bir sürenin doldurulmadığı gerekçesiyle eş mazeretine yönelik nakil taleplerinin karşılanmamasının Anayasa’nın 10. maddesinde düzenlenen “kanun önünde eşitlik” ilkesine ve yine 41. maddesinin ikinci fıkrasında ifadesinde bulunan “aile birliğinin sağlanması” ilkesine aykırılığı nedeniyle dava konusu işlemin kaynağı olan anılan Kanun hükümlerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulması gerektiği, açıkça ifade edilmiştir.

Danıştay 2. Dairesi’nin 2023/3290 Esas sayılı ve 05.12.2023 tarihli kararına karşı,  tarafımızdan Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna itiraz başvurusu yapılmıştır. Türk Eğitim-Sen olarak bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Haber: Mehmet TOPKARAOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : TES, MAZERET, TAYİNLERİNİN, PEŞİNİ, BIRAKMIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız