HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 14:22

ŞANLITÜR’TEN, MİRAÇ KANDİLİ VE 6 ŞUBAT AÇIKLAMALARI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Miraç Kandili ve 6 Şubat Depreminin yıldönümü nedeniyle açıklamada bulundu. Milletvekili Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)
ŞANLITÜR’TEN, MİRAÇ KANDİLİ VE 6 ŞUBAT AÇIKLAMALARI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Miraç Kandili ve 6 Şubat Depreminin yıldönümü nedeniyle açıklamada bulundu.

Milletvekili Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’ in gecenin bir vaktinde Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya, oradan da göklere seyahat ettirildiği, Sidret-ül Münteha’ya ulaştırıldığı Miraç Gecesini 6 Şubat 2024 Salı günü idrak edeceğiz” dedi.

Cenab-ı Allah İsra Suresi’nde; “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir diyen Şanlıtürk, şöyle devam etti; “Doğrusu O, işitir ve görür.” (İsra-1) buyurmuştur. Peygamberimizin hayatı içinde önemli bir yeri olan Miraç, Allah’ın sevgili Resulü Hz. Muhammed (s.a.s)’den başka hiç kimseye vermediği ilahi bir ihsandır. Peygamberimiz için pek büyük şan ve şerefle dolu olan Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için de ilahi rahmetler ve lütuflarla doludur”

“Allah Resûlü (s.a.s) bu ilahi rahmetler ve lütuflarla dolu Miraç yolculuğundan ümmeti için büyük önem arz eden üç hediyeyle dönmüştür. Bu hediyeler, Allah ile kul arasındaki güçlü iman bağının tezahürü, yönünü kıbleye dönen, alnını secdeye koyan müminin manevi yükselişi, bedenen olduğu kadar zihnen ve kalben de insanı kuşatan, insanı güzel ahlaklı, dürüst, mütevazı, merhametli ve adil olmaya yönelten beş vakit namaz.

Bize iman esaslarını, kulluk şuurunu ve sorumluluk bilincini hatırlatan, dünyada yapıp ettiğimiz her şeyin bir hesabı olduğunu bildiren ve Rabbimize içtenlikle nasıl dua ve yakarışta bulunacağımızı öğreten “Âmenerresûlü” olarak bildiğimiz ve her gün yatsı namazından sonra okuduğumuz Bakara Sûresi’nin son iki âyeti,Ümmet-i Muhammed’den Allah’a ortak koşmayanların günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir” diye konuştu.

Şanlıtürk, sözlerini şu şekilde noktaladı; “Böyle müstesna bir gece vesilesi ile sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’e bu gece vahy edilen, insanlığı mutluluğa götürecek prensipleri de hatırlamak lazımdır. Çünkü Necm Suresinin 10. ayetinde Miraç’ın ruhi hallerinden söz edilirken “Böylece Allah kuluna vahyini iletti” buyurulmaktadır.

“Bu duygularla Miraç Gecenizi tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesini ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, Yüce rabbimizin şefkat ve merhametiyle acılarımızı dindirmesini, Ülkemizi, milletimizi, âlem-i İslam’ı deprem, sel ve yangın gibi her türlü afetten, kaza ve beladan muhafaza eylemesini  Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Deprem felaketinde hayatını kaybetmiş kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabr-ı cemiller diliyorum. Ayrıca Filistin, Myanmar ve Doğu Türkistan Uygur Türklerinin çektikleri çilelerin, yaşadıkları ıstırapların son bulmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız