HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Şubat 2024 Salı Saat: 16:14

6 ŞUBAT DEPREMLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI

06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Merkezli depremlerin yıl dönümünde İlimizde çeşitli anma programları gerçekleştirildi. Düzenlenen anma programları kapsamında, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin saati olan 04.17
6 ŞUBAT DEPREMLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI

06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Merkezli depremlerin yıl dönümünde İlimizde çeşitli anma programları gerçekleştirildi.

Düzenlenen anma programları kapsamında, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin saati olan 04.17’de İl AFAD Müdürlüğünde, Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımı ile değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hazırlanan kısa film gösterisinin ardından İl AFAD Müdürü Osman Işık tarafından 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde Ordu’da yürütülen çalışmalar hakkında Vali Muammer Erol ve AFAD Koordinasyon Kurulu Üyelerine bilgilendirmede bulunuldu.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında Ordu’dan deprem bölgesine ilk saatlerde 174 arama kurtarma personeli ve 23 araç ile bölgeye gidildiğini, 14 gün boyunca yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinde İlimizden giden ekipler tarafından 48 vatandaşımızın sağ, 455 vatandaşımızın ise cansız bedeninin enkaz altından çıkartıldığını belirten AFAD Müdürü Osman Işık, “Deprem bölgesinde İlimizden geçici görevlendirilen personel sayısı 3.299 kişidir. Deprem bölgesine İlimizden giden 242 iş makinası ve 300 araç görev yapmıştır. Deprem bölgesinden tahliye olan ve İlimize gelen 10.042 depremzede vatandaşlarımız Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına, kamu misafirhanelerine, oteller ve apartlara yerleştirilmiştir.

Ayrıca hayırseverlerin vermiş oldukları boş evlerinde misafir edilmişlerdir. “Evim Yuvan Olsun” kampanyası kapsamında 37 ailenin su, elektrik ve doğal gaz faturaları üçer aylık dönemler halinde ödenmekte olup, Kasım ayı itibariyle 104.783 TL ödeme yapılmıştır. İlimizde misafir edilen depremzede vatandaşlarımıza psiko-sosyal destek verilmiştir. İlimizden deprem bölgesindeki İllere hayırsever vatandaşlarımız, STK, iş insanlarının destekleri ile 183 Yaşam Konteyneri olmak üzere 300 tır yardım malzemesi sevk edilmiştir. İl Müdürlüğümüze ait lojistik depoda bulunan 396 çadır, 1056 yatak, 1.920 battaniye, 360 yastık ve 216 mutfak seti de bölgeye gönderilmiştir. İlimizde konaklayan depremzede vatandaşlarımızdan, İllerine kendi araçları ile dönenlere yakıt ücreti, otobüs ile gidenlere ise bilet ücreti olarak 1.089.941 TL ödeme yapılmıştır” dedi.

Anma Programı kapsamında Ahmet Cemal Mağden Camiinde sabah namazı sonrası depremde ve afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua edildi.

Vali Muammer Erol, İlimizde konaklayan depremzede iki aileyi evlerinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, 6 Şubat Depremlerini Anma Programı kapsamında Ceren Özdemir Meydanı’nda stant açarak, vatandaşlarımıza yönelik afet farkındalık ve bilgilendirme çalışması yapıldı.

 

Anahtar Kelimeler : 6, ŞUBAT, DEPREMLERİ, İÇİN, ANMA, PROGRAMI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız