HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 12:37

ŞEYHOĞLU: ÖMK’DA SÜREÇ BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI!

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, Öğretmenlik Meslek Kanununun (ÖMK)’nın yeniden düzenlenme sürecinin bir an önce başlatılması gerektiğini söyledi. Başkan Şeyhoğlu, ÖMK’daki yeni düzenlemenin nihai sonuca bir an
ŞEYHOĞLU: ÖMK’DA SÜREÇ BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI!

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, Öğretmenlik Meslek Kanununun (ÖMK)’nın yeniden düzenlenme sürecinin bir an önce başlatılması gerektiğini söyledi.

Başkan Şeyhoğlu, ÖMK’daki yeni düzenlemenin nihai sonuca bir an önce ulaşması gerektiğini belirterek, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürelerinin kısaltılmasını istedi.

Şeyhoğlu, yapılması gereken düzenlemeleri şöyle sıraladı: “5yıllık öğretmenlerin uzman, 5 yıllık uzman öğretmenlerin başöğretmen olarak kabul edilmesi, 20 yıl ve üzeri hizmeti olan öğretmenlerimiz için uzmanlıkta bekleme süresinin kaldırılması, Uzman ve başöğretmenlik tazminatlarının emekliliğe sayılması, Öğretmen kökenli şube müdürlerinin de kariyer düzenlemesinden faydalanması”

“GİYECEK YARDIMI TALEBİNDE BULUNDUK”

Öte yandan Türk Eğitim Sen olarak giyecek yardımı ücretlerinin yükseltilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na  talepte bulunduklarını da sözlerine ekleyen Şeyhoğlu; “Bilindiği üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Giyecek yardımı” başlıklı 211. Maddesi ve bu madde uyarınca düzenlenen Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği hükümlerine göre memurlara giyecek yardımı yapılmaktadır.

Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde yer alan düzenlemelere ilişkin olarak farklı uygulamaların önlenmesi, uygulama birliğinin sağlanması ve oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi amacıyla T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 09.03.2023 tarih ve 1986557 sayılı Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Genelgesi yayımlanmış, Genelgenin ekinde yer alan EK-1 Tabloda “Ayni Olarak Yapılacak Giyecek Yardımına İlişkin Azami Birim Fiyat Listesi”; EK-2 Tabloda ise, “Nakdi Olarak Yapılacak Giyecek Yardımına İlişkin Azami Birim Fiyat Listesi”nde 2023 yılı için birim fiyatlar belirlenmiştir.

Ancak, sendikamıza, kamu personeline ayni olarak yapılan kıyafet yardımı kapsamında verilen giysilerin kullanışsız olduğu, nakdi yardıma ilişkin olarak ise belirlenen fiyatların, kıyafetlerde aranan asgari teknik özellikleri dahi karşılayamadığı, özellikle de ülkemizde artan enflasyon dikkate alındığında rayiç kıyafet bedellerinden aşağıda kaldığına dair şikayetler ulaşmaktadır.

Ayrıca, Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde kıyafet yardımının yapılacağı tarihler belirlenmiş olup, fiyat miktarlarının güncellendiği tarih aralıkları uzun tutulduğu için artan enflasyon karşısında, belirlenen fiyatlar rayiç bedellerin altında kalmaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na  gönderdiğimiz yazıda, Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Genelgesinde belirlenen fiyatların günümüzün koşullarına uygun, rayiç bedelin altında kalmayacak ve kamu personelinin bu konudaki mağduriyetini giderecek şekilde yükseltilmesi, ayrıca fiyatların Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin 5. Maddesinde belirlenen tarih aralıklarında güncellenmesine dikkat edilmesi hususunda talepte bulunduk” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ŞEYHOĞLU:, ÖMK’DA, SÜREÇ, BİR, AN, ÖNCE, BAŞLAMALI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız