HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 12:52

ÖĞRENCİLERE SKOLYOZ TARAMASI YAPILACAK

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 10-15 yaş grubundaki öğrencilere skolyoz taraması yapılacak.  Ortaokul çağındaki çocuklarda skolyoz riskini belirlemek, erken teşhis ile halk sağlığına k
ÖĞRENCİLERE SKOLYOZ TARAMASI YAPILACAK

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 10-15 yaş grubundaki öğrencilere skolyoz taraması yapılacak.

 Ortaokul çağındaki çocuklarda skolyoz riskini belirlemek, erken teşhis ile halk sağlığına katkıda bulunmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

 Valilik makamında, Vali Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Tüzün ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu’nun imza attığı protokolle, skoloyometre ölçümleri yapılan çocuklar şüpheli durumda ileri inceleme için hastanelere yönlendirilecek.

 İmzalanan protokol kapsamında, İlimizdeki okullarda 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinde skolyoz taraması gerçekleştirilecek. Bu tarama programında sadece çocukların fiziksel gelişim durumuna bakıp, okullarda kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı düzenlenmiş özel alanlarda tek tek muayeneleri ve skoloyometre ölçümleri ile kontrolleri yapılmış olacak.

 Çocuklarda sık görülen ve bir omurga bozukluğu olan skolyoz ilerlediğinde, omurgada belirli bir şekil bozukluğu yanında ağrı ve solunum zorluğu gelişebiliyor. Erken tanı konulduğunda takip, fizik tedavi rehabilitasyonu ve korseleme ile eğriliğin ilerlemesi kontrol altına alınabiliyor ve ameliyat yapılma oranları da azalıyor.

 

Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLERE, SKOLYOZ, TARAMASI, YAPILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız