HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Şubat 2024 Perşembe Saat: 13:42

ÇED BAŞVURULARI YERİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR

Ordu’da gerçekleştirilmesi planlanan proje ve yatırımlar, mevcut işletmelerin kapasite artırımı veya alan genişletilmesi süreçlerinde yapılması gereken Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurularını yerinde değerlendiriliyor. Ord
ÇED BAŞVURULARI YERİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR

Ordu’da gerçekleştirilmesi planlanan proje ve yatırımlar, mevcut işletmelerin kapasite artırımı veya alan genişletilmesi süreçlerinde yapılması gereken Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurularını yerinde değerlendiriliyor.

Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu’da göreve başladığı günden bu yana İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne yapılan ÇED başvurularını, ilgili kurum yöneticileri ile birlikte mahallinde görerek karar verilmesini sağlıyor.

ÇED başvurularını yerinde görme ve değerlendirme uygulamasını devam ettiren Vali Muammer Erol, beraberinde ilgili kurum yöneticileri ve uzmanlarla birlikte Perşembe, Fatsa ve İkizce ilçelerine giderek, ÇED başvurusunda bulunan yatırımcı ve işletmelerin taleplerini yerinde inceledi ve değerlendirmelerde bulundu.

ÇED başvurularının yerinde incelenmesi konusunda değerlendirmede bulunan Vali Muammer Erol, “2872 sayılı Kanuna kapsamında yer alan kamu ya da özel projelerde, yatırımlarda, mevcut işletmelerin kapasite artırımlarında veya alan genişletmelerinde ÇED raporu alınması gerekmektedir. ÇED raporu da ilgili kurumlarımızın yazılı görüşleri sonucu oluşturulmaktadır. ÇED sürecinde daha doğru ve sağlıklı kararlar verilebilmesi için yapılan ÇED başvurularını ilgili kurum yöneticilerimiz ve uzmanlarımızla birlikte yerinde inceliyoruz. Yapmış olduğumuz bu incelemelerden sonra da ilgili kurumlarımız görüşlerini bildiriyorlar. Böylece yapılan işlemlerde bir tereddütte mahal verilmemiş oluyoruz. Bu uygulamamızı tüm ÇED başvurularında yapacağız” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız