HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Şubat 2024 Cuma Saat: 12:12

"HAYALİMDEKİ MESLEK" PROJESİ AMACINA ULAŞIYOR

Hayalimdeki Meslek Projesi, eğitim kenti Orduda tüm hızıyla devam ediyor. Hayalimdeki Meslek Projesi ile 7. ve 
"HAYALİMDEKİ MESLEK" PROJESİ AMACINA ULAŞIYOR

"Hayalimdeki Meslek" Projesi, eğitim kenti Ordu'da tüm hızıyla devam ediyor. "Hayalimdeki Meslek" Projesi ile 7ve 8. sınıf öğrencilerden toplamda 12 Bin 906 öğrenciye ve 4 Bin 085 veliye ulaştığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, projenin yıl sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

Meslek seçimi, mesleki gelişim sürecimizin en önemli aşamalarından biri olduğunu kaydeden Vargeloğlu, “Doğru bir meslek seçimi yapmak, insanın hayatının büyük bir çoğunluğunu mutlu ve sağlıklı geçirmesinin ilk adımıdır. Çoğu kez bizler farkında olmasak da meslek seçimi, bizlerin yaşamı boyunca verdiği en önemli kararlardan biridir. Meslek seçimimizi ne kadar bilinçli yaparsak iş hayatımızda da o kadar verimli, başarılı ve mutlu oluruz. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine en uygun mesleği seçmesinde, doğru adımları atmasına olanak sağlayacak meslekleri tanıyabilmeleri bizler için önem arz etmektedir” dedi.

"Hayalimdeki Meslek" Projesi kapsamında Ordu’da 2024 Ocak ayında, öğrencilere 336 etkinlik düzenlendiğini anımsatan Vargeloğlu, “Eğitim Kenti Ordu'da eğitim gören 7. ve 8. sınıf öğrencilerin ilgi duyduğu ve yönelmeyi düşündüğü mesleğin, kendisince bilinmeyen yönleri ile ilgili bilgi sahibi olması, topluma yararlı ve kişinin kendini geliştirmesine olanak veren her mesleğin saygıya değer olduğu görüşünü benimsemesine yardımcı olmak, öğrencilerimize varlığından haberdar olmadığı ya da hakkında yanlış ve eksik bilgi sahibi olduğu mesleklerin tanıtılması, böylece görüş alanını genişletip daha zengin bir seçenek grubu arasından uygun seçimi yapmasına yardımcı olunması, topluma yararlı ve kişinin kendini geliştirmesine olanak veren her mesleğin saygıya değer olduğu görüşünün benimsenmesi amacıyla başlatılan Valimiz Sayın Muammer Erol himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde "Hayalimdeki Meslek" Projesi devam etmektedir.

Öğrencilerimizi iyi bir vatandaş olarak yetiştirmenin yanı sıra esnek bir yapı içinde ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ortak bir genel kültür verilerek bir üst öğrenime ve iş haya­tına hazırlamak, öğrencilerimize sağlıklı yönlendirmeler yapılarak velilerimize çocuklarının mesleki yönelimleri ve tercihleri ile ilgili bilgilendirme ve meslek tanıtımı yapılması amacıyla başlatılan "Hayalimdeki Meslek" Projesi kapsamında ilimizde 2024 Ocak ayında, öğrencilerimize 336 etkinlik düzenlenmiştir” diye konuştu.

Vargeloğlu şunları söyledi: "Hayalimdeki Meslek" Projesi ile 7ve 8. sınıf öğrencilerimizden toplamda 12.906 öğrencimize, 4.085 veliye ulaşılmıştır. Meslek erbapları ile birlikte ortaokullara ziyaretler düzenlemiş, hem meslekleri tanıtmış hem de meslek liselerinin afiş ve broşürlerini dağıtıp tanıtımlarını yapmıştır. 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz meslek liselerini ve çeşitli iş kollarına ait yerleri ziyaret etmiş, ortaokullarımız tarafından veli ziyaretleri ile birebir görüşme ve kariyer günleri gerçekleştirilmiştir. "Hayalimdeki Meslek" Projesi, Müdürlüğümüz tarafından belirlenen takvim çerçevesinde farklı mesleklerin tanıtımı ve çeşitli etkinliklerle yıl sonuna kadar devam edecektir.”

 

Anahtar Kelimeler : "HAYALİMDEKİ, MESLEK", PROJESİ, AMACINA, ULAŞIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız