HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Şubat 2024 Cuma Saat: 12:12

TARIMIN GELECEĞİ ORDU’DA MASAYA YATIRILDI

Ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi amacıyla Ordu’da tarımsal üretimin planlanması konulu toplantı gerçekleştirildi. Türkiye’de tar
TARIMIN GELECEĞİ ORDU’DA MASAYA YATIRILDI

Ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi amacıyla Ordu’da tarımsal üretimin planlanması konulu toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye’de tarımsal üretimin planlanması kapsamında düzenlenen il bilgilendirme toplantılarının Ordu ayağı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik'in ve planlamadan sorumlu birimlerin daire başkanları ile konu uzmanlarının katılımıyla yapıldı.

İki oturum şeklinde düzenlenen toplantının sabahki oturumu Ordu’da Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşların yöneticilerine yönelik, öğleden sonraki oturumu ise İlçe Müdürlerine yönelik gerçekleştirildi.

İl Müdürü Kemal Yılmaz'ın ilimiz tarımı hakkında yaptığı sunum ile başlayan toplantıda hayvansal üretim, bitkisel üretim ve su ürünleri alanlarında yapılacak planlı üretimin yol haritası katılımcılara anlatıldı.

Tarımsal Üretimin Planlanması ile ilgili katılımcılara bilgilendirmede bulunan Genel Müdürü Salih Çelik; “Dünyada yaşanan gelişmeler, tarımsal üretimin önemini her geçen gün arttırmaktadır. Tarımsal üretimin planlanması ile ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacaktır" dedi.

Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik'in katılımıyla ilimizde hayvancılık konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda tarımsal üretimin planlanması ile ilgili bilgiler verildi.

 

Anahtar Kelimeler : TARIMIN, GELECEĞİ, ORDU’DA, MASAYA, YATIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız