HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 12:44

ŞANLITÜRK: KADIN, TOPLUMUN HER ALANINDA OLMALIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, MHP Altınordu İlçe Başkanı Dinçer Kurucu, MHP İl Kadın Kolları Başkanı İrem Gürsoy Yıldız ve İl Başkan Y
ŞANLITÜRK: KADIN, TOPLUMUN HER ALANINDA OLMALIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, MHP Altınordu İlçe Başkanı Dinçer Kurucu, MHP İl Kadın Kolları Başkanı İrem Gürsoy Yıldız ve İl Başkan Yardımcısı Aydın Torun ile birlikte, Ak Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen Sivil Toplum Buluşması'na katılarak STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldiler.

Kadınların yalnız aile içinde değil, toplumun her alanında olması gerektiğini savunan Milletvekili Şanlıtürk, burada yaptığı konuşmada; “Kadın; aile kadar, siyasette, ekonomide, kültürel ve sosyal hayatta da var olmalıdır. Tarihi referanslarımız bunun için gerekli alt yapıya sahip olduğumuzu bizlere gösterirken bugünün şartları da bunu zorunlu hale getirmektedir” dedi.

“KADININ EKONOMİDE VE SİYASETTE Kİ VARLIĞI ÖNEMLİDİR”

Milletvekili Şanlıtürk, konuşmasının devamında; “Değişen dünyayı kadınsız tahayyül etmemiz, yeni atılımları kadınsız tasarlamamız mümkün değilken, kadınlarımız için tarihi ve kültürel referanslar ışığında bir bakış açısı geliştirmemiz zaruridir ve milli bir meseledir.

Bu minvalde; Türkiye büyüyecekse, kadınların güçlenmesi gerekliliği kaçınılmazdır. Kadının güçlenmesi ise sadece ekonomik anlamda yeterli olmayabilir. Elbette kadının ekonomideki varlığı önemlidir. Ancak kadının ailedeki gücünün devamı, siyasette var olması da en az kadının ekonomideki vazgeçilmezliği kadar önemlidir.

Karar alıcılar içerisinde kadın aktif bir rol almadıkça hep bir tarafı eksik kalacaktır. Kadınların başta siyaset olmak üzere toplumsal hayata katılımlarındaki sorunlar, çok çeşitli başlıklar altında geniş bir yelpazede ele alınabilir. Temel olarak iki başlığa indirgeyecek olursak, iki sorun öne çıkmaktadır.

“TÜRK KADINI ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİ”

Türk kadını önemli kazanımlar elde etti ve bu mücadele kimi çevrelerin sabote etme girişimlerine rağmen yavaş ancak sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Kadının iş gücüne katılım oranı %33’ü geçti. Eşit işe eşit ücret kapsamında sorunlar azaldı.

Yine kadının eğitimdeki ve sağlıktaki geri kalmışlığı gün geçtikçe azalıyor. Fakat kadının siyaset talebi hususunda sorun hala oldukça büyük. Ancak bu talep azlığını yalnızca kadının özsaygı sorunuyla ifade etmek yanlış olacaktır. Bu hassas konuyu derinlemesine incelemeye tâbi tutmak şarttır” diye konuştu.

Şanlıtürk, konuşmasının ardından 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde kadınlarımızın Cumhur İttifakı adaylarına da tam destek vereceklerine yürekten inandığını söyledi.

Anahtar Kelimeler : ŞANLITÜRK:, KADIN, TOPLUMUN, HER, ALANINDA, OLMALIDIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız