HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 15:26

"KÜLLİYEN YANLIŞ HATTA YALAN"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, son günlerde OBB'nin 9 milyar TL olarak dile getirilen sözde borç rakamının, aslında 3 milyar TL olduğunu açıklandı. Başkan Güler, Belediyenin borcunu her gün küçülttükler
"KÜLLİYEN YANLIŞ HATTA YALAN"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, son günlerde OBB'nin 9 milyar TL olarak dile getirilen sözde borç rakamının, aslında 3 milyar TL olduğunu açıklandı. Başkan Güler, Belediyenin borcunu her gün küçülttüklerini belirtti.

Ordu’da muhalefet partisinin belediye başkan adayı tarafından gündeme taşınan 'borç' söylemleriyle oluşturmak istediği algının aslında gerçekle alakasının olmadığı ortaya çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) hakkında ağır borç yükü olduğu iddiasıyla son günlerde oluşturulan algı ve söylemlerin 'yalan' olduğu belgelendi, dile getirilen rakamların da gerçek rakamlardan çok uzak olduğu ortaya çıktı.

Son günlerde OBB'nin 9 milyar TL olarak dile getirilen sözde borç rakamının, aslında 3 milyar TL olduğu açıklandı. Başkan Güler'in Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni de 2019 yılında sözü edildiği gibi 180 milyon TL'lik borçla değil, 846 milyon TL'lik borçla adeta 'enkaz' halinde devraldığı ortaya çıktı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde muhalefet partisinin belediye başkan adayının Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin borç kalemleri hakkında yaptığı açıklamalar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme geldi.

Büyükşehir  Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Sami Torun, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 8-9 milyar TL olarak dillendirilen bir borcunun olup olmadığının açıklanması yönünde soru önergesi verdi.

BAŞKAN GÜLER: "KÜLLİYEN YANLIŞ HATTA YALAN"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, kamuoyunda oluşturulmak istenen algının gerçekle ilgisinin olmadığını belirterek "Külliyen yanlış hatta yalan denecek kadar" ifadelerini kullandı.

PLAN BÜTÇE RAPORU 'YALAN'I ORTAYA ÇIKARDI

Başkan Güler, Meclis üyelerinin bilgilendirilmesi amacıyla Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin İnanır'a söz verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin tüm borç miktarını çıkardıklarını belirten İnanır, şu ifadeleri kullandı:

"İller Bankası'nda 180 milyon borç var denilmişti, borç 569 milyon. SGK ve vergi dairesine borç yok denildi, borç 47 milyon. Piyasa borcu yok denildi, piyasa borcu 71 milyon. Bahsedilmeyen süreli borçlar denilen emanet hesaplara olan borç 138 milyon. Kasada 66 milyon para olduğu söylendi, kasada 38 milyon.

Bu rakamların hepsi resmi kayıtlarda mevcut. Engin Tekintaş Bey'in bize devrettiği borç 820 milyon. 2019 yılında 510 milyon TL ile devraldığımız bütçe ile toplam 846 milyon borç vardı. Yani devraldığımız borç, 2019 yılı bütçesinden bile yüzde 165 fazla."

"BORCUMUZU HER GEÇEN GÜN KÜÇÜLTÜYORUZ"

"GERÇEK BORÇ 3 MİLYAR TL"

"Şimdi ise borcumuzu bütçemizin yüzde 65 oranına kadar düşürmüş bulunmaktayız. Eğer borcumuz bütçemize oranla artmış olsaydı, 7.7 milyar borcumuz olacaktı. Ancak bugün bizim borcumuz 3 milyar TL. Biz hem bütçemizi büyüttük hem de borcumuzu ödeyerek borcumuzu küçülttük. Büyükşehir Belediyemiz'in 3 milyar borcuna karşılık 2019 yılından bugüne kadar belediyemize kazandırdığımız 250 adet iş makinesi, plent tesisleri, satın aldığımız arsalar vb. değeri 4.5 milyar liradır. Yani borcumuzu ödemişken, kasamızda da 1.5 milyar paramız var demektir. Kamuoyunun da söylenen gibi borcumuz 9 milyar değil, 3 milyardır" açıklamasında bulundu.

DEMİRCİ: "YALANIN YAYILMA HIZI SESTEN HIZLI"

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci de söz alarak yaptığı açıklamada, oluşturulmak istenen yalan ve yanlış algı ve söylemleri "Yalanın yayılma hızı sesten hızlı" diyerek tepki gösterdi.

Başkan Demirci, "Piyasada konuşan, yazılan haberler doğruysa biz öldük bittik demektir. Belediyemizin borcu 3 milyar olarak açıklandı. Demek ki, iddia edilen rakam yalanla piyasada dolaşıyor. Zaten yalanın yayılma hızı da sesten hızlıdır" ifadelerini kullandı. Başkan Demirci, gözden kaçırılan bir noktaya da dikkatleri çekerek, "Geçmiş dönemin borçlarını ödemeye ise 2019'da yani Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler döneminde başladık. Bunu söyleyen yok, ama borç konuşuluyor" dedi.

BAŞKAN GÜLER: "SEVGİYİ BÜYÜTELİM DEDİKÇE KAVGA KÜLTÜRÜ ORTAYA ÇIKIYOR"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler de konuya ilişkin olarak son sözü yine kendisi söyledi, "Bunlar resmi rakamlar hem Sayıştay'ı ile hem denetimleri teftişleri ile yapılan şeyler. Rakamımız budur" dedi.

Başkan Güler açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Buna karşılık bir yığın eski davalar devam ediyor. Bunlardan bahsetmek istemiyorum benim tarzım değil. Gerekmedikçe de cevap vermiyorum. Bütün yanlışları düzeltmeye kalksak zaman yetmez. Hizmeti geçen herkese teşekkür ediyoruz. Rakamımız budur. Kamuoyunun yanıltılmasına gönlümüz razı olmuyor. Çünkü biz siyasetin temiz olmasını, kavga kültürünün olmamasını, sevgiyi büyütelim dedikçe biraz zorlukla karşılaşıyoruz, ama hepsinin üstünden geleceğiz. Biz zengin bir belediyeyiz. Mahkemelik değiliz. Gayet güzel gidiyoruz. Nazar değemesin derken bu tür yanlışlarla uğraşıyoruz. Bataklıktaki sivrisinekleri teker teker ortadan kaldıramazsınız, ama biz o bataklığı kurutacağız."

"BELDE EVLER VE DURUGÖL'Ü KURTARDIK"

Kamuoyunda dillendirilen bir diğer yalanın da, geçen dönem satışı yapılan, bu dönem ise kurtarılan Belde Evler ve Durugöl olduğunu dile getiren Başkan Güler, "Belde evlerdeki yer tamamen bize kaldı. Hesap edilemeyecek kadar büyük bir rakam. Ayrıca Durugöl'den imardan inşaattan kurtardığımız kapalı alan yapılacak yerler serbestti ve emsali 2.5'tu. Burada da çok büyük bir kazanç sağlamış olduk. Ünye Çamlık'ı ve diğerlerini hesap edersiniz, burada sadece Belde'de halkımızın  kullanımına açtığımız yerle beraber bunların parasını koyduğumuz zaman akıl alır rakamlar değil" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : "KÜLLİYEN, YANLIŞ, HATTA, YALAN"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız