HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Şubat 2024 Perşembe Saat: 13:03

PERŞEMBE DENİZ DOLGUSUNA DAVA

Perşembe Kent ve Doğa Gönüllüleri ve ORÇEV (Ordu Çevre Derneği) Perşembe kıyı dolgu projesinin iptali için dava açtı. İptal davası, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığının ‘Perşembe Kıyı Düzenleme ve Rekreatif Amaçlı Dolgu P
PERŞEMBE DENİZ DOLGUSUNA DAVA

Perşembe Kent ve Doğa Gönüllüleri ve ORÇEV (Ordu Çevre Derneği) Perşembe kıyı dolgu projesinin iptali için dava açtı.

İptal davası, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığının ‘Perşembe Kıyı Düzenleme ve Rekreatif Amaçlı Dolgu Projesi’ne ÇED Gerekli Değildir kararını veren Ordu Valiliği’ne karşı açıldı.

Davayı açan Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukatı Haluk Türkmen projeyle ve karşı oldukları konularla ilgili bilgi verdi. Türkmen, “Türkiye genelinde olduğu gibi Ordu’da da kıyı dolgularıyla, maden sahalarıyla ilgili yoğun bir biçimde çevre mücadelesi veriliyor. Perşembe Düz Mahalle sınırları içerisinde 660 metrelik sahil şeridinin ve yaklaşık 100 -120 metre denizin doldurulması söz konusu. Bununla ilgili çekincelerimizin neler olduğu konusunda dava dilekçemizi hazırladık ve davamızı bugün açmış bulunuyoruz” dedi.

ÜNYE’DEN GÜLYALI’YA KADAR DOLDU

Türkmen, tüm kıyılarda dolgu çalışması yapıldığını vurgulayarak, “Bu projeyle yapılacak olan kıyı dolgusu, Perşembe’nin sakin şehir olmasına ve yapılan özel bir araştırmaya göre yaşanılabilirlik açısından birinci sırada yer alma özelliğine sahip olmasına vurulacak bir darbedir. Bir gereklilik var mı yok mu araştırma yapılmaksızın, daha önce yapılan dolgunun benzeri bir dolguyu tekrarlayıp, Perşembe sahilini olduğu gibi deniz tahkimatı biçiminde kayalarla doldurmak istiyorlar ve buraları gelecekte ranta açacaklar. Nitekim daha önce yapılan dolgu alanı çoğu iş yeri olmak üzere yapılarla doldu. Sadece küçük bir bölümüne otopark yapıldı. Çünkü imar planında burası fuar alanı olarak gözüküyordu. Şimdi yapmayı planladıkları dolgu alanı da fuar alanı olarak gözüküyor.

Bu sadece Perşembe’de değil, Ünye’den Gülyalı’ya kadar benzeri dolgular söz konusu. Ünye’de Meslek Yüksekokulu önünde tahkimat adı altında dolgu yapılmak isteniyor. Fatsa’da şehrin tam göbeğinde dolgu yapılmak isteniyor, buna ilişkin imar planının iptali için dava açıldı ve sona gelindi. Büyük bir olasılıkla kazanacağız, çünkü bilirkişi raporları lehimize gelişti. Benzer biçimde Altınordu’da daha önce yapılan dolgu talepleri vardı; Rıhtım bölgesinden başlayıp Gülyalı’ya varıncaya kadar bütün sahil şeridi dolgu planı içerisindeydi. Parça parça bunlarla ilgili projeler ürettiler, biz de bu projelere karşı ayrı ayrı davalar açtık ve hepsini kazandık” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : PERŞEMBE, DENİZ, DOLGUSUNA, DAVA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız