HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Şubat 2024 Perşembe Saat: 13:16

DSİ’DEN ORDU’YA DEV YATIRIM

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, son 21 yıldaki Ordu’ya yapılan yatırımlarını açıkladı,  DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Ordu’ya 11 Milyar 713 Milyon TL değerinde 101 tesis inşa ettik. Ordulular için üretmeye dev
DSİ’DEN ORDU’YA DEV YATIRIM

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, son 21 yıldaki Ordu’ya yapılan yatırımlarını açıkladı,  DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Ordu’ya 11 Milyar 713 Milyon TL değerinde 101 tesis inşa ettik. Ordulular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; kurumsal altyapısı, tecrübeli personeli ve güçlü makine parkıyla, ülkemizin dört bir yanında, milletimizin refah düzeyini artıran su yapılarını inşa ederek vatandaşların hizmetine sunma sorumluluğunu yerine getiriyor.

İklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, artan sanayileşme ve diğer çevre sorunlarıyla birlikte yaşamın kaynağı olan “su”yun değeri her geçen gün artarken, DSİ tarafından tamamlanarak halkın hizmetine sunulan; içmesuyu tesisleri, tarımsal üretimin lokomotifi olan barajlar, gölet ve yer altı depolama tesisleri, Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığına set çeken HES’ler ve parçalanmış tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandıran arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projeleri ile suya yön veriliyor.

“Su Vatandır”  hassasiyeti ile çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, suyun özellikle tarım ve sanayide yarattığı güçlü etkisi sayesinde geniş iş sahalarının doğmasına imkân sağlarken yapmış olduğu taşkın koruma tesisleri ile de muhtemel taşkınlardan kaynaklanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek için de mücadele ediyor.

Köklü kurumsal geçmişi 1914 yılı ‘’Umur’u Nafıa Müdüriyet-i Umumiyesi’’ne kadar uzanan DSİ Genel Müdürlüğü (DSİ) Türkiye’nin su ve enerji gücü olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, ‘Bizler maziden atiye uzanan, tarihini "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesinin üzerine inşa eden köklü bir geleneğin mensuplarıyız. 18 Aralık 1953 yılında kurulan Genel Müdürlüğümüz kurulduğu tarihten bu yana ''Su Vatandır'' anlayışıyla çalışmalarını sürdürerek işletmeye aldığı baraj ve göletler ile 183 milyar metreküp su depolama kapasitesi geliştirmiştir. Tamamlanan projeler ile 71 milyon dekar arazi sulamaya açılmış, yaklaşık 2 milyon hektar alan taşkınlardan korunmuştur. Hizmete alınan içme suyu tesisleri ile yıllık 5,2 milyar metreküp memba kalitesinde içme suyu temin edilmektedir. Güç ve ilhamını aziz milletimizden alan DSİ dün olduğu gibi bundan sonrada hayata geçireceği projeler ile Türkiye Yüzyılına damga vurmaya devam edecektir” diye konuştu.

SU “OLMAZSA OLMAZ” OLARAK NİTELENDİRİLEN TEMEL BİR İHTİYAÇTIR

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Ordu’da bugüne kadar 4 adet içme suyu tesisi (Ordu ve Ünye İçmesuyu Arıtma Tesisleri ve İsale Hatları) tamamladık. Bu tesisler ile 561.223 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 38,77 milyon m³ içmesuyu temin ediyoruz” açıklamasında bulundu.

ORDU İLİMİZE 3 BARAJ VE 1 GÖLET KAZANDIRDIK,

Karadeniz’in önemli illerinden biri olan Ordu’muza son 21 yılda 11.713.249.155 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 3 baraj ve 1 gölet inşa ettiklerini açıkladı.

         Bu barajların en önemlisi Topçam Barajı’dır diyen Balta, “Barajın temelden yüksekliği 122 metredir. 133 milyon m³  su biriktirme hacmine sahiptir. Ayrıca enerji maksatlı olan Topçam Barajı ile yıllık 198 kWh enerji üretilmektedir. Diğer barajımız Ordu Üniversite Barajı, 35,50 metre yüksekliğinde olup, 208.000 m³ su biriktirme hacmine sahiptir. 2017 yılında hizmete alınmıştır. Bir diğer barajımız İlküvez Barajı’dır. Barajın temelden yüksekliği 41,85 metredir. 1,09 milyon m³  su biriktirme hacmine sahiptir” şeklinde konuştu.

EDEN 4 BARAJIN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan Ordu’lu vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin öneminin çok fazla olduğunu belirten Balta, “Dolayısıyla Ordu’nun su kaynaklarını değerlendirmek için şu anda 4 adet barajın (Çağlayan Barajı, Gölköy Kırtaş Barajı, Korgan Barajı ve Kumru Barajı) yapım çalışmalarının devam Ediyor. 6 adet barajın ise proje ve planlama çalışmaları devam etmektedir (Akkuş Karameşeçal Barajı, Çamaş Barajı, Çatalpınar Barajı, Mesudiye Barajı, Aybastı Baydarlı Barajı ve Şahsene Barajı)” ifadelerini kullandı.

ORDU’DA TAŞKIN RİSKİNİ AZALTIYORUZ

Ordu ilinde taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 78 adet taşkın koruma tesisi ile Ordu Şehir Merkezi ile 77 yerleşim yeri ve 4.760 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını kaydeden Balta, 11 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ORDU’NUN SUYU ÜLKEMİZİN ENERJİSİNE ENERJİ KATIYOR 

Ordu’da son 21 yılda 15 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 1,53 milyar kWh enerji üretimi sağlanıyor.

Çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif Balta, şunları söyledi: “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli Ordululardan, özellikle de tesislerimizden birebir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomik gelirimizi artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle “Türkiye Yüzyılı” idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

 

 

Anahtar Kelimeler : DSİ’DEN, ORDU’YA, DEV, YATIRIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız