HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Şubat 2024 Perşembe Saat: 14:56

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI CEZA GİRDABINA SOKULAMAZ”

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanlarının ceza girdabına sokulamayacağını söyledi. Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kan
“SAĞLIK ÇALIŞANLARI CEZA GİRDABINA SOKULAMAZ”

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanlarının ceza girdabına sokulamayacağını söyledi.

Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"  TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından kabul edildiğini vurgulayan Galender, “Bugün TBMM Genel Kurulunda maddeler üzerinde görüşmeleri yapılarak süreç sona erecektir.

Söz konusu düzenleme ile ilgili itirazlarımız ve sağlık çalışanlarının beklediği yasal düzenlemeler Komisyon üyesi milletvekillerine iletilmişti.

Zira söz konusu düzenlemede yüksek yargı tarafından hukuken sorunlu bulunarak iptal edilen 1 fiile 2 ceza düzenlemesi kanunlaştırılmaktadır” dedi.

Sağlık çalışanlarının hizmeti, emeği, ücreti ne teşvikle arttırılacak ne de cezalarla yok edilecek bir meta değildir diyen Gaslender şunları söyledi: “Aile hekimliği kanuna disiplin durumu eklenerek disiplin cezalarında destek ödememesi yapılmaması ve bir sözleşme döneminde 6 ay ve üzerinde ödeme kesintisi gerektirir disiplin cezası halinde sözleşme feshedilmesi hükme bağlanmıştır.

Birlikte kullanım protokolü çerçevesinde görev yapan öğretim elemanları ve personellere ikaz uygulaması getirilmekte İkazlar nedenliyle ek ödeme kesintisi yapılacağı düzenlemektedir.

Bunun yanı sıra  4924’lü personel için bir sözleşme döneminde 6 ay ve üzeri ek ödeme kesintisinin sözleşme feshi nedeni sayılacaktır.

 Cezaların birbirine eklenerek sistematik bir cezalandırma anlayışının hakim kılınması çalışma hayatı için sorunlu bakış açısıdır. Sağlık çalışanlarının bir cezalandırma girdabına sokulmasına karşıyız.

Hukukun temel prensiplerine aykırı olan bu husus aynı zamanda çalışanın emeği üzerinden cezalandırılması gibi asla kabul edilemeyecek bir durumu ortaya çıkarmaktadır.

Sağlık çalışanlarının hizmeti, emeği, ücreti ne teşvikle arttırılacak ne de cezalarla yok edilecek bir meta değildir. Bu tür bir ücret politikası yerine çalışanın ay sonunda ne kadar ücret alabileceğini bildiği tek kalem maaş uygulaması hayata geçirilmeli, temel bir beklenti karşılanmalıdır.”

 

Galender ayrıca “Türk Sağlık-Sen olarak yasada sorunlu maddeler ile ilgili taleplerimizi ve çalışanların beklentilerini dikkate alarak TBMM genel kurulunda değişiklik yapılması isteğimizdir. Bunun içinde gerekli girişimlerde bulunduk, bu konuda çaba sarf etmeye devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız