HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2024 Cuma Saat: 14:07

KIZILAY’DAN BİN AİLEYE SICAK YEMEK

Savaş mağduru Gazze halkına yardım için çalışan Türk Kızılay, Refah bölgesine sığınan Gazzeliler için bölgede yeni bir aşevi kurdu. Aşevinden ilk etapta 1000 aileye sıcak yemek dağıtımına başlandı.         Çatışmaların
KIZILAY’DAN BİN AİLEYE SICAK YEMEK

Savaş mağduru Gazze halkına yardım için çalışan Türk Kızılay, Refah bölgesine sığınan Gazzeliler için bölgede yeni bir aşevi kurdu. Aşevinden ilk etapta 1000 aileye sıcak yemek dağıtımına başlandı.
        Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana hem Gazze şeridindeki yerel personeli hem de Mısır’a konuşlandırdığı ekibiyle yerlerinden edilen Gazzelilere milletin yardımlarını ulaştırmak için çalışan Kızılay, Refah bölgesine sığınan ve burada yaşam mücadelesi veren mağdurlar için yeni bir aşevi kurdu. Kızılay’ın yerel personellerle Refah bölgesinde kurduğu yeni aşeviyle ilk etapta dağınık yerleşimlerin bulunduğu alanlara her gün 1000 aile için sıcak yemek ulaştırılıyor. Kapasitenin ise artırılması planlanıyor.
“2 gemiyle daha yardım gönderilecek”
Mısır Kızılayı ile Türk Kızılay arasındaki iş birliğinin artarak sürdüğünü ifade eden Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Gazze'nin içindeki en büyük problemin açlık olduğuna işaret ederek, gıda, su gibi en temel ihtiyaçların bile yeterli gelmediğini vurguladı.  Yapılan iş birliği anlaşması ile 4 Türk personelin Mısır Kızılayı'na lojistik çalışmalarda yardım etmek üzere Mısır'da görev yaptığını aktaran Yılmaz, “Türkiye'de yardımları AFAD ve Kızılay olarak koordine edebilecek bir organizasyonu kurduk. Sürekli gemiler yoluyla buraya insani yardım gönderiyoruz. Şu ana kadar 12 uçak, 5 gemi gönderilmiş durumda. Ramazan ayından önce bir tane AFAD'ın bir tane de Kızılay’ın organize ettiği 2 gemi daha gönderilmiş olacak.” dedi.
Kızılay, gıda paketi, sıcak yemek, giyim malzemesi, ambulans, hijyen malzemesi, medikal malzeme, kan ürünleri sarf malzemesi ve cihazı gibi muhtelif ihtiyaçlar ile insani yardım malzemesi taşıyan gemilerle toplamda 3204 tonluk malzemeyi bölgeye ulaştırdı.

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY’DAN, BİN, AİLEYE, SICAK, YEMEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız