HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Şubat 2024 Pazar Saat: 15:07

DEPREMZEDELER İÇİN DAYANIŞMA PROGRAMI

Almanyadaki uluslararası insani yardım organizasyonu WEFA tarafından “6 Şubat Türkiye Depremini Anma ve Dayanışma” programı düzenlendi. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz programda, depremin ardından devlet ve mil
DEPREMZEDELER İÇİN DAYANIŞMA PROGRAMI

Almanya'daki uluslararası insani yardım organizasyonu WEFA tarafından “6 Şubat Türkiye Depremini Anma ve Dayanışma” programı düzenlendi. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz programda, depremin ardından devlet ve milletin el ele vererek yaraların sarılması için çalıştıklarını ve yaşanan acıların hala taze olduğunu söyledi.

 
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kahramanmaraş Depremleri anısına, WEFA Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından Köln’de birçok STK’nın ve iş insanının katılımıyla düzenlenen 6 Şubat Depremini Anma ve Dayanışma Programına katıldı. Depremin üzerinden geçen bir senenin ardından depremzedelerin ve yitirilen canların anıldığı ve bölgede yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği programda, WEFA Genel Başkanı H. Musab Aydın, WEFA’nın ve Türk Kızılay’ın 6 Şubat depremi dahil olmak üzere birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalar ve projelerle alakalı ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu.
 
"Depremde devlet ve millet el ele verdik"
 
Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, "Şu anda depremin iyileştirme fazındayız. Artık acil ihtiyaçlar sonlanmış durumda, insanlar aç ve açık değil, ihtiyaçlarını karşılayabiliyor durumdalar ama ihtiyaçları farklılaşmış şekilde devam ediyor. Depremde devlet ve millet el ele verdik. Türk milleti olarak gerçekten çok farklı bir milletiz, bunu her seferinde hissediyoruz. Zor zamanında birbirine kenetlenen, elinde avucunda ne varsa paylaşan bir milletiz. Yurt dışından yardıma gelenler de oldu, onlarla da çok duygusal diyaloglar yaşadık." dedi.
 
WEFA Genel Başkanı Musab Aydın ise konuşmasında dünyada ve Türkiye'de iş birliği içinde çok sayıda yardım kuruluşuyla iş birliği yaptıklarını ancak Türk Kızılay’ın bu kuruluşlar içinde yegane bir yere sahip olduğunu söyledi. 6 Şubat depremlerinden fotoğrafların da sergilendiği etkinliğe, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ve Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın'ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin temsilcileri de katıldı.
 
İnsani Yardım Alanında İş Birlikleri Görüşüldü
 
Programın ardından WEFA Genel Başkanı H. Musab Aydın ile WEFA Genel Merkezinde görüşen Genel Başkan Yılmaz, insani yardım alanında devam eden iş birlikleri ve gerçekleştirilecek projeler hakkında da görüş alışverişinde bulundular. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'i de makamında ziyaret eden Genel Başkan Yılmaz, Türk Kızılay’ın insani yardım çalışmaları, IFRC ve Alman Kızılhaçı ile bu alandaki iş birlikleri ve projeleri ele aldı. Almanya programında Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük de Genel Başkan Yılmaz’a eşlik etti.

 

Anahtar Kelimeler : DEPREMZEDELER, İÇİN, DAYANIŞMA, PROGRAMI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız