HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 12:01

FATSA BELEDİYESİNE HEMŞERİLİK BERATI

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizde yaşanan asrın felaketi sonrası Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan kardeş şehir olan Fatsa adına Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a Hemşehrilik Beratı verildi.   He
FATSA BELEDİYESİNE HEMŞERİLİK BERATI

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizde yaşanan asrın felaketi sonrası Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan kardeş şehir olan Fatsa adına Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a Hemşehrilik Beratı verildi. 

 Hemşehrilik Beratı teslim töreninde konuşan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, “Asrın felaketi sonrası devletimiz ile milletimiz bir güç birliği yaptı ve bir Çanakkale ruhu, 15 temmuz ruhu ile yediden yetmişe herkes seferber oldu.” Derken Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise, “Bu vatan var olduğu sürece Fatsa ve Pazarcık ilçemiz kardeş olmaya, bu kardeşlik bağını güçlendirerek aynı zamanda bir kültür kardeşliği oluşacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu. 

“DEPREM FELAKETİ SONRASI TAMAMEN DEVLET MİLLET BİRLİKTELİĞİ YAŞADIK”

Hemşehrilik Beratı teslim töreninde ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Deprem felaketi gerçekleştirdikten sonra gerek ekibimizle gerekse şehrimizdeki gönüllülerle vatandaşlarımızın kurumlarımıza olan inancı ve güveni sayesinde Kaymakamlığımız ve belediyemiz öncülüğünde bölgemizde ciddi bir koordinasyon sağlamıştık. Bu koordinasyonda il il eşleşmeler olmuştu. Ordu ilimizin eşleşmesi ise Adıyaman ilimiz ile olmuştu. Fakat Fatsa'dan giden yardım miktarı o kadar fazlaydı ki genel merkezimiz Fatsa'mızı Adıyaman'daki eşleştirmeden ayırarak Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi ile kardeş şehir yaptı. Bu kardeş şehir vesilesi ile Pazarcık Belediye Başkanımızla sanki uzun yıllardır tanışıyormuşuz gibi bir birlikteliğimiz oldu. Pazarcık ilçesi ziyaretimize belediye başkanımızdan taleplerini dinlemiştik ve imkanlarımız ölçüsünde desteklerimizi götürmüştük. Dünyanın en kıymetli coğrafyasında yaşıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun bu kadar büyük bir felakette insanların hayal bile edemeyeceği, güzelliklerin saha iyileştirmelerin olması maalesef mümkün değil. Bunun bir ekonomik karşılığı yok tamamen devlet millet birlikteliği yaşadık. Milletin devletine sahip çıkmasının kendi içimizdeki komşuluk bağlarının, aile bağlarının çok güçlü olmasının etkili olduğuna inanıyorum. Bir kez daha deprem felaketinde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle bir şehirde Belediye Başkanı olmaktan çok gururluyum çünkü deprem felaketinden sonra şehrimizde yaklaşık 2000'in üzerinde depremzede kardeşimizi biz misafir ettik. Evini ocağını malını mülkünü veren vatandaşlarımız olduğunu gördük. Yöneticilerin en büyük becerisi kriz dönemlerinde devreye girer. Asrın felaketi olarak tabir edilen bu felakette Pazarcık ilçemiz inşallah biz var olduğumuz bu vatan var olduğu sürece, Fatsa ve Pazarcık ilçemiz kardeş olmaya, bu kardeşlik bağını güçlendirerek aynı zamanda bir kültür kardeşliğine ilerleyeceğine inanıyorum.” dedi. 

“DEVLETİMİZ GÜÇLÜ ŞEHRİMİZİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ”

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ise yaptığı konuşmada, “Deprem felaketi meydana geldikten sonra kimi annem kimi babam kimi yavrum diyordu. Çok büyük bir acı yaşandı. Cenabı Allah böyle bir felaketi bir daha Aziz milletimize yaşatmasın. Biz resmen bir kıyamet alameti yaşamıştık. Herkes bir tarafa koşuyor, çığlık sesleri duyuyorduk. Bu süreçte insan kaynağını yönetmek de çok zor. Pazarcık'ta 12 bin binamız yıkıldı. 84 mahallemiz var, ekonomik yönden güçlü bir ilçeydik. Biz deprem sonrası ilk olarak yaşadığımıza sevindik. O süreçte cenazelerimizi defnedecek kefen bile bulamadık. Greyderciyi aradım babam öldü, dozerciyi aradım annem öldü, tanker şoförünü aradım oğlum öldü diyordu şimdi gel de bu ortamda insan kaynağı nasıl bulacaksın. Biz Pazarcık ilçesi olarak biraz olsun toparlandık ayağa kalktık ama bu Cumhurbaşkanımız sayesinde oluşturulan kardeş şehirler sayesinde yani sizler sayesinde ayakta kalktık. Sonuç olarak devletimiz ile milletimiz bir güç birliği yaptı. Bir Çanakkale ruhu, 15 temmuz ruhu oluştu. Ben bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Cumhurbaşkanlığı merkezi hükümet sistemine Afat’a, Kızılay'a paydaş valilerimize, paydaş belediye başkanlarımıza sivil toplum kuruluşlarımıza yurt içinde ve yurt dışında yaşayan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Devletimiz güçlü şehrimizi yeniden inşa ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan kardeş şehir olan Fatsa adına Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a Hemşehrilik Beratını taktim etti. Hemşehrilik Beratı taktim sonrası Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan törene katılan tüm belediye personeli ile el sıkışarak helallik istedi ve teşekkür etti.

 

Anahtar Kelimeler : FATSA, BELEDİYESİNE, HEMŞERİLİK, BERATI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız