HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Mart 2024 Cuma Saat: 12:30

300 KİŞİ İSTİHDAM EDECEK!

Ünye’de 40 yıldır hayali kurulan ancak son dönemde hayata geçirilen Ünye OSB’de bir fabrikanın daha temeli atıldı.
300 KİŞİ İSTİHDAM EDECEK!

Ünye’de 40 yıldır hayali kurulan ancak son dönemde hayata geçirilen Ünye OSB’de bir fabrikanın daha temeli atıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı OSB’de temeli atılan ve yükselen fabrikaların bölge istihdamı açısından heyecan verici olduğunu ifade ederek, 2019 yılı itibariyle başladığımız çalışmalar neticesinde buranın hayata geçmesiyle alakalı Ünye’nin 40 yıllık OSB hayalinin gerçeğe dönüşmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

         Ünye’nin ekonomik lokomotifi olacak Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikanın daha temeli düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve çok sayıda kişinin katıldığı temel atma töreninde heyecan dolu anlar yaşandı.

TAVLI “OSB’NİN HAYATA GEÇMESİ İÇİN CİDDİ GAYRET SARF ETTİK”

         Törende konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı “Bugün heyecanlı bir gün yaşıyoruz. Buralarda OSB’nin oluşması, kamulaştırılmasının yapılması ile ilgili değerli STK Başkanlarımızla birlikte çok ciddi gayretler ve eforlar sarf ettik. Aynı zamanda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere çok kıymetli siyasi büyüklerimizin de destekleri ile buranın artık nüvesinin atılması için gerekli işlemleri 2019 yılı itibariyle başlatmıştık. Ünye’nin 40 yıllık OSB hayalinin hayata geçmesi ile alakalı emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bugün TETA HOME’nin temelini attığı ve kısa zaman içerisinde inşaatının da tamamlanıp buradan yurt dışına mobilya sektörü anlamında ihracat yapacak bir kuruluşun da heyecanını paylaşıyoruz. Temelinin atılması ile birlikte bir an önce bitirileceği günü de bekliyoruz” dedi.

TAVLI, “2 YIL İÇİNDE 34’ÜN ÜZERİNDE FABRİKANIN BACASI TÜTECEK”

         Başkan Tavlı iki yıl içinde fabrikaların sayısının artacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu temeller burada çok hızlı bir şekilde devam eder. 2 yıl içinde burada 34’ün üzerinde fabrikanın bacalarının tüttüğü çocuklarımızın, gençlerimizin burada istihdam edilerek aile ekonomisine katkı sunarak gurbete gitmesini engelleyecek ve yerinde istihdamı sağlayarak karnının doyabileceği bir durumun oluşmasına burası vesile olacak. Bu sürecin içinde şahsım adına bulunmaktan ve bu sürecin her bir aşamasını yaşayarak bugüne gelmesinden dolayı kelimelerle mutluluğumu ifade edemem. Burada 300’ün üzerinde gencin istihdam edildiği bir hale dönüştüğüne Mevla’m hepimizi şahit kılsın.”

“300 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

         10 bin metrekare alan üzerine atılan 3 bin 500 metrekarelik temel üzerinde 4 kat olarak yükselecek olan Saryap-TETA HOME Mobilya üretim fabrikasında 300 kişi istihdam edilecek. Saryap Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sarı ise temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Saryap bünyesinde bulunan şirketler gurubunun Ünye OSB’deki ikinci fabrikasının temelini atıyoruz. Rabbim muvaffak etsin. Yaklaşık 10 bin metrekare alan içerisinde temeli 3 bin 500 metrekare olan toplamda 4 katta hizmet verecek olan bir fabrika imalatı için temelini atıyoruz. Burada mevcut bulunan TETAHOME firmamızın hem ihracat için hem yurtiçi üretimlerini sağlayacağız. Burada yaklaşık 250-300 kişilik bir istihdama katkı sunacak. Amacımız burada memleketimize istihdam yaratmak. Ülkemize, memleketimize ve Ünye’mize katma değer sağlamak” diye konuştu. 

 

Anahtar Kelimeler : 300, KİŞİ, İSTİHDAM, EDECEK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız