HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Mart 2024 Cuma Saat: 13:42

AKTAŞ: GELİŞİMİN TEMELİ GİRİŞİMDİR

Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Samet Aktaş, “Girişimciliği erken kavrayan ve benimseyen yeni bir kuşak tez zamanda yetiştirilmeli ve ülkemize kazandırılmalıdır. Gelişimin temeli girişimdir” dedi.
AKTAŞ: GELİŞİMİN TEMELİ GİRİŞİMDİR

Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Samet Aktaş, “Girişimciliği erken kavrayan ve benimseyen yeni bir kuşak tez zamanda yetiştirilmeli ve ülkemize kazandırılmalıdır. Gelişimin temeli girişimdir” dedi.

         Ekonomimizin ihtiyaç duyduğu dinç girişimci ruhtan gençleri ne kadar haberdar edebilirseniz zenginliğimiz o kadar artacaktır diyen Aktaş, “1 – 7 Mart tarihleri arasında kutlanan Girişimcilik Haftası'nın çok önemli bir amacı vardır; Yenilikçi, üretken fikir ve çabaları öne çıkararak genç kuşağı girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan güçlü ekonomiyi genç girişimcilerin katılımıyla sağlamlaştırmak” diye konuştu.

         Girişimcilik Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Aktaş şunları söyledi: “Yaşadığımız yüzyıl girişimcilik ve yenilikçilik kavramları üzerine inşa edilmiştir. Bir ülkenin gençliği o ülkenin geleceğini omuzlama görevini ancak bu iki kavramı özümseyebildiği ölçüde gerçekleştirebilir. O halde şunu kolaylıkla söyleyebiliriz ki ekonomimizin ihtiyaç duyduğu dinç girişimci ruhtan gençleri ne kadar haberdar edebilirseniz zenginliğimiz o kadar artacaktır.

         Girişimcilik, cesaret ve bilgi ile donatılmış bireylerin bir özelliğidir. İlkokul çağlarından itibaren çocuklarımızın bu donanımla yetiştirilmesi çok değil birkaç on yıl sonra kalkınma, yaşam standardının artması biçiminde ülkemize geri dönecektir.

Girişimciliği erken kavrayan ve benimseyen yeni bir kuşak tez zamanda yetiştirilmeli ve ülkemize kazandırılmalıdır. 

         Kendi gücüne, zekâsına, hayallerine güvenen her girişimci giderek küreselleşen dünyamızda yurttaşlarına yepyeni iş ve geçim olanağı sağlayacaktır. Tüm bunların bir hayal olmaktan çıkartılıp hayata taşınması ilkokul çağında edinilen özgüven, cesaret ve bilgisel donanıma bağlıdır. 

         Bu nedenle yasal ve düzenleyici bir çerçeve ile ülkemizdeki girişimcilik destekleyici Kuruluşların sayısının artması, teknoloji ve inovasyon merkezlerinin niteliği ve işlevselliği artırılmalı ve girişimcilere yönelik finansman kaynakları ayrılması gereklidir.

         Bizlerde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane İllerindeki Federasyonumuza bağlı; Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİKAD), Çay Sanayicisi İşadamları Derneği (ÇAYSİAD), Eynesil Sanayici ve İşadamları Derneği (EYSİAD), Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ORDUSİAD), Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TSİAD), Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (TSGİAD), Ordu Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (OGİD), Giresun Genç İş İnsanları Derneği (GİRGENDER), Bulancak Genç İş İnsanları Derneği (BUGİAD) kuruluşlarımızın üyesi değerli iş insanları ile birlikte girişimcilere tüm bilgi ve birikimimizi sunmaya hazırız.”

 

Anahtar Kelimeler : AKTAŞ:, GELİŞİMİN, TEMELİ, GİRİŞİMDİR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız