HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mart 2024 Perşembe Saat: 13:41

TÜRKSAT 6A YAKINDA UZAYDA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkksat 6A uydusunu da yakın zamanda uzaya göndereceklerini söyledi.
TÜRKSAT 6A YAKINDA UZAYDA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkksat 6A uydusunu da yakın zamanda uzaya göndereceklerini söyledi.

            Şu anda bizim 5 tane haberleşme uydumuz var, 6'ncıyı Türksat 6A’yı göndereceğiz. Bu ay içinde yer teslimini yapmayı planlıyoruz. Diyen Bakan Uraloğlu, “Haziranda yörüngesine göndermeyi planlıyoruz. Afrika'nın ve Orta Doğu'nun önemli bir bölümünü kapsayacak. Türkiye'de geniş bant abone sayımız ise 94,3 milyon, nüfusumuzu geçti. Fiber ağ uzunluğumuz 549 bin kilometreye erişti, buna da yatırım yapıyoruz. 5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz, muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz. Öte yandan İstanbul'da havalimanıyla Hasdal arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik bir bölümde akıllı ulaşım sistemlerini bir akıllı yolla deneyelim istiyoruz" dedi.

 “ORTA KORİDAR’DA  KAPASİTEYİ ARTIRACAK PROJEYİ BİTİRME AŞAMASINA GELDİK”

            Türkiye'den 4 saatlik uçuşla 67 ülkeye ulaşabildiği önemli bir coğrafyada bulunduğuna da dikkat çeken Uraloğlu, "Burada yaklaşık 40 trilyon dolarlık bir gayret safi milli hasıla, yaklaşık 1,5 milyar insan ve yine yaklaşık 8,5 trilyon dolarlık bir ticaret hacmi var. Böyle bir coğrafyada bulunuyoruz" diye konuştu.

            Uraloğlu, doğu batı ekseninde ticaretin geliştiğine işaret ederek, doğu-batı ekseninde Kuzey, Orta ve Güney koridorlarının olduğunu anlatan Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu:

            “Güney Koridor şu anda en aktif kullanılan koridor, Orta Doğu'daki karışıklıklardan ve onun devamında Süveyş Kanalı'ndan ticari gemilerin geçmesindeki oluşan sıkıntılardan dolayı Ümit Burnu dolaşılıyor. 35 gün giden mal 45 günde gidebiliyor. Bu Orta Koridor'dan gittiği zaman bu demir yoluyla çok daha kısa sürelerden gidebiliyor. Buradaki kapasiteyi artırmamız gerekir. Kalkınma Yolu koridoru var. Bu da Irak'ın Hav Limanı'ndan başlayıp ülkemize 1200 kilometrelik demiryolu ve otoyol. Burada ciddi şekilde çalışıyoruz. Projeleri bitirme aşamasında getirme noktasında önemli bir mesafe aldık."

 “ULAŞTIRMA ALTYAPISINA 272 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPACAĞIZ”

            Uraloğlu, Kara, demir, hava ve deniz yolu ile haberleşmenin kendilerinin ilgi alanlarında olduğunu anımsatarak, “Ancak şunu bilin; biz yarını değil, 2028'i değil, biz 2035'i değil, 2053'ü değil, biz 2071'i artık planlıyoruz. Bugün 2071'leri planlayan bir ülkede yaşıyoruz. Bunda da Cumhurbaşkanımızın açtığı ufuk gerçekten kıymetlidir. Bu süreçte de ulaştırma altyapısına 272 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Ağırlıklı olarak demiryollarına yatırım yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

             Son 22 yılda 4 bin kilometre demir yolu yaptıklarının altını çizen Uraloğlu, ancak bu yatırım yeterli görmediklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, “Ülkemizi demir ağlarla tekrar örmeliyiz. Her şeyiyle hem güvenli, hem konfor hem daha çevreci. Ayrıca süper hızlı trene geçeceğiz. Ankara İstanbul arasında 80 dakika seyahat edeceğiz. Proje çalışmalarına başladık. Tamamen yeni bir hat. Bunu 2028'e kadar projesini bitirip yapım çalışmalarına başlarız diye planladık. Bu 350 bin saat hızda olacak. Bu sadece ulaşım aracının Türkiye'ye kazandırılması değildir. Aynı zamanda 350 kilometre saat hızla seyahat eden bir tren teknolojisini de bu vesileyle ülkemize kazandırmaktır" açıklamasında bulundu.

            Milli elektrikli trenin 3 set halinde hizmet etmeye başladığını da belirten Bakan Uraloğlu, seri üretime de başladıklarını bu trenlerin demir yollarında çok görüleceğini de sözlerine ekledi.

           

Anahtar Kelimeler : TÜRKSAT, 6A, YAKINDA, UZAYDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız