HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mart 2024 Perşembe Saat: 13:45

FATSA’DAN APİTURİZM ATAĞI

Fatsa’da DOKAP desteğiyle yürütülen Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası paydaşlığında yürütülen Apiterapi projesini yerinde incelemek üzere Eğitimci ve Doğ
FATSA’DAN APİTURİZM ATAĞI

Fatsa’da DOKAP desteğiyle yürütülen Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası paydaşlığında yürütülen Apiterapi projesini yerinde incelemek üzere Eğitimci ve Doğa Fotoğrafçısı Mustafa Ertekin ile şehre gelen Hacettepe üniversitesi HARÜM Başkanı Prof. Dr. Aslı Özkırım Apiterapinin ve Apiterapi turizminin gelecekteki en önemli halkasının, Fatsa ve Ordu olacağına inandığını söyledi.

            Apiterapi turizmi ile ilgili Fatsa Belediyesi’nin Bal Evi projesini incelemek üzere şehre gelen Eğitimci ve Doğa Fotoğrafçısı Mustafa Ertekin, Hacettepe üniversitesi HARÜM Başkanı Prof. Dr. Aslı Özkırım, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu ilk olarak Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın da katılımıyla bir toplantı düzenlediler. Toplantıda İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İl Tarım ve Hayvancılık Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Murat Kuzu’ da hazır bulundu. 

“FATSA BELEDİYESİ'NİN ARICILIĞA VERDİĞİ ÖNEMİ BİZ BURAYA GELİNCE GÖRDÜK”

            Toplantıda konuşan Hacettepe üniversitesi HARÜM Başkanı Prof. Dr. Aslı Özkırım, “Arıcılıkla ilgili 30 yıldır çalışıyorum ancak öyle bir çağda yaşıyoruz ki yaptığınız işi tanıtmadığınız sürece bir hikayesini oluşturmadığınız sürece bundan hiç kimsenin haberi olmuyor ve bir değer kazandıramıyoruz. O yüzden Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünün katkılarıyla Türkiye'de Apiturizim rotaları oluşturuyoruz, 8 adet rotamız var ancak bu rotaları oluştururken iki yöntem izliyoruz. Birincisi mevcut projelerden faydalanmak yani arıcılık alanında belediyelerimizin yerel yönetimlerinin yapmış olduğu tanıtım faaliyetlerini rotalarımıza katıp ziyaretçilerimizi bu rotalara getirmek, ikincisi ise yeni projeler oluşturmak rotalara katkıda bulunmak. Ordu ve Fatsa bu anlamda bizim en büyük önceliğimiz çünkü rotalar zincir ziyaretlerden oluşuyor ve zincirin ilk halkası en güçlü olan halka olmak zorunda arıcılık deyince de Ordu ve Muğla aklımıza geliyor. Muğla çam balıyla ünlü ama Ordu arıcılığı yaratan teknikleri oluşturan bir ilimiz ve Fatsa Belediyesi'nin arıcılığa verdiği önemi biz buraya gelince gördük ve şu anda yapılmakta olan projeye Hacettepe Üniversitesi olarak sertifikasyon programımıza alıp belirli kalite ve standartlarda Apiturizm rotamızın ilk durağı olarak yani arıcılığın başkenti haline getirecek şekle sokmak için fizibilite çalışması yapıyoruz.” dedi.

“KARADENİZ BÖLGEMİZE DEĞER KATACAĞINA İNANIYORUM”

            Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise Türkiye’nin en güzel coğrafyasında yaşadıklarını ifade ederek, “Bu coğrafyamızın geleceği özellikle tarım ve turizm. O yüzden de tarımla turizmin birleştirecek olan bu kıymetli projede geleceğe yönelik çok önemli ışıklar görüyorum. İnşallah Apiterapinin ve Apiterapi turizminin gelecekteki en önemli halkasının, Fatsa ve Ordu olacağına inanıyorum. Özellikle bu turizmin tarımla birlikte bölgedeki en büyük zincirlerden birini oluşturacağını ve Karadeniz Bölgemize değer katacağına inanıyorum. Projenin yazılmasından bugüne kadar uygulanmasına kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Projenin bir paydaşı olan ve özellikle tarıma destek anlamında Ordu aracılığının, Ordu bal üretiminin ve Ordu'da balın bir marka olmasına emek veren değerli üreticilerimize ve enstitü müdürümüze de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bunun markalaşması için bir takım referanslardan geçmesi lazım o referanslar için de hocalarımız burada. İnşallah onların destekleriyle, özellikle Ordu balının bir marka olma yolunda, kendi yerel markalarıyla üreticilerin bu emeklerinin önemli markalarla sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde önemli bir değer olacağına inanıyorum” diye konuştu.

              Belediyede gerçekleşen toplantının ardından heyet daha sonra Fatsa Belediyesi’nin Evkaf mahallesindeki Bal Evi Projesini yerinde incelediler.

 

Anahtar Kelimeler : FATSA’DAN, APİTURİZM, ATAĞI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız