HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Mart 2024 Cuma Saat: 13:58

ALTINORDU’DA HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören öncülüğündeki Altınordu Belediyesi orduda bir ilke daha imza attı.
ALTINORDU’DA HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören öncülüğündeki Altınordu Belediyesi orduda bir ilke daha imza attı.

         Ordu’nun sosyal belediyecilik vizyonu ve sosyal sorumluluk misyonuyla kurulan ve Orduda bir ilk olan “Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evi” düzenlenen törenle Altınorduluların hizmetine sunuldu.

         Mutlu insanlar şehri Altınordu hedefiyle çalıştıklarını söyleyen Başkan Aşkın Tören açılışta yaptığı konuşmada “Mutlu insanlar şehri Altınordu’da, işte bu ruhla nice projeler hayata geçiyor. Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evimizde bu projeler içerisinde en kıymetli olanı. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bu kıymetli eserimizi hizmete sunmanın ayrıca onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Altınordu Bahçelievler mahallesinde bulunan ve 505 m2 kapalı alana sahip Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evi 100 çocuğa aynı anda hizmet verecek. Ailelerden hiçbir ücret talep edilmeyecek olan sosyal sorumluluk projesi, Altınordulu annelerin hayatlarını da oldukça kolaylaştıracak.

 MODERN VE TAM DONANIMLI MERKEZDE YOK YOK

         Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evi ile kadınların iş ve çalışma yaşamına katılımlarının önündeki engelleri ortadan kaldırılarak onlar için bir fırsat penceresi sunacak.

         Çocukların, güven içerisinde günlerini geçirebilecekleri, aynı zamanda kadınların hayatlarını da kolaylaştıracak olan merkez, çocukların bedensel ve ruhsal gelişimleri için her türlü etkinlik ve aktivitelerini rahatlıkla yapabilecekleri tüm imkanlara sahip.

Oyun ve Masal Evinde, eğitim öğretim alanlarının yanı sıra 9 adet Etkinlik ve Oyun Odası, 1 adet de sanat atölyesi bulunuyor. Modern ve tam donanımlı oyun ve masal evi belediye eliyle orduda açılan ilk merkez olarak öncü ve örnek olacak. Altınordu Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile hizmet verecek merkeze 37-72 Aylık çocukların kabul ediliyor.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE ADIYLA FARKINDALIK OLUŞTURDU

         Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evi 2019 yılında tüm ülkede infiale sebep olan menfur bir cinayet sonucu hayatını kaybeden Ordu Üniversitesi öğrencisi Ceren Özdemir’in de adını yaşatacak. Bu önemli merkez aynı zamanda kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık mesajı da içerecek. Adı ile vereceği toplumsal mesajın yanında çocuklar da Ceren ablalarının adını taşıyan kreşte bu duyarlılık ve farkındalıkla büyüyecekler.

 BAŞKAN TÖREN “BU DÜNYA, BU ŞEHİR GÜZELSE KADINLARIMIZLA GÜZEL”

         Konuşmasına dünya kadınlar gününü kutlayarak başlayan Başkan Tören, “8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyor, hayat denilen emaneti emekle, estetik ruhla ve incelikle yoğuran kadınlarımızı hassaten hürmetle selamlıyorum. BU dünya, bu şehir güzelse kadınlarımızla güzel. Bu şehir sizinle nefes alır, sizinle güzelleşir. Ne güzelsiniz, iyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

         Oyun ve Masal Evine adını veren Ceren Özdemir’i anan Başkan Tören “2019 yılında menfur bir hadise sonucu aramızdan ayrılan Ceren Özdemir kardeşimizin anısını böylesine özel bir projede ilelebet yaşatacak olmak bizler için oldukça kıymetli. Altınordu’da böyle büyük bir acının bir daha yaşanmamasını Yüce Rabbimden niyaz ederim. Kardeşimize bir kere daha yüce rabbimden rahmet diliyorum. Bugün aramızda olan Ceren Kardeşimizin annesi saygıdeğer GÜFER hanımefendiyi de saygıyla selamlıyorum. O, Altınordu adlı kocaman ailemizin en kıymetli emanetlerinden biri. Yaşımız ne olursa olsun, yerini tutmaz ama, biz ona karşı evlatlık sorumluluğuyla annemize hürmetlerimizi sunacağız” ifadelerini kullandı. 

 KADIN İSTİHDAMI BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ

         Mutlu insanların şehri Altınordu hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Aşkın Tören, “Bizim bir hedefimiz var. İnsanları mutlu edecek bir Altınordu inşa etmek. Biz mutlu insanların şehri Altınordu için çalışıyoruz. Bunun da ilk şartı kadınlarımızın hayatın bütün alanında yer almasını, söz sahibi olmasını sağlayacak mekanizmayı oluşturmaktır. Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren bir hususun altını hep çizdik. Kadınlarımızın eğitimden kültüre, spordan iş hayatına hasılı hayatın her alanında görünür olabilmeleri için belediye kendine misyon edinecek. Kadın istihdamı bizim olmazsa olmazımız. Benim kamu bürokrasisinde olduğum yıllardan itibaren üzerinde hassaten titrediğimiz bir konu bu. Belediye başkanlığım döneminde de hayata geçirdiğimiz projelerde de kadınlarımıza pozitif ayrımcılık gösteriyoruz. Biz diyoruz ki hayat kadın aklıyla incelir, dünya kadın eliyle daha güzel bir hale gelir. Mutlu insanlar şehri Altınordu’da, işte bu ruhla nice projeler hayata geçiyor. Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evimizde bu projeler içerisinde en kıymetli olanı. Çünkü Altınordu Belediyesi olarak toplum her kesimine olduğu gibi aynı zamanda çocuklarımıza da hak ettikleri önemi ve hassasiyeti gösterme gayreti içerisindeyiz” dedi. 

 TOPLUMUMUZUN HER KESİMİNE HİTAP ETME KONUSUNDAKİ DURUŞUMUZUN BİR YANSIMASI

         Oyun ve Masal Evinin yalnızca çocuklar için değil anneler için de önemli bir proje olduğunun altını çizen Başkan Tören “bugün, geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için bir hayal kurduk ve bu hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu ev, yalnızca bir oyun ve masal evi değil, aynı zamanda çocuklarımızın hayal dünyasını, yaratıcılığını ve keşfetme arzusunu geliştirecek yeni bir dünya olacak. Biliyoruz ki bugünün çocukları geleceğin Altınordu’sunun temelleri olacak. Bizlerin ilk amacı her zaman güzel insanlar ve güzel şehirler yaratmak. Bu eserle de buna hizmet etmenin amacı içerisindeyiz.

         Bizler burada, yalnızca yavrularımızın eğitimine destek olmakla kalmayacağız. Bunun yanı sıra çalışan ailelere de destek olacağız. Anne ve babaların iş hayatlarını sürdürürken çocuklarına güvenilir bir bakım hizmeti sunmamız, toplumumuzun her kesimine hitap etme konusundaki duruşumuzun bir yansımasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da çizmiş olduğu hizmet belediyeciliği yolunda bu ve bunun gibi nice eseri siz değerli hemşerilerimizim hizmetine sunmaya durmadan ve yorulmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 KAYMAKAM KARAHAN “ALTINORDUMUZA HAYIRLI OLSUN”

         Açılışta konuşan Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan da Oyun ve Masal Evinin Altınordululara hayırlı olmasını diledi.

         8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Kaymakam Karahan “Bugün bu anlamlı günde kadınlarımızın çalışma hayatını kolaylaştıracak bu güzel eğitim öğretim kurumunun isminin yine menfur bir saldırıda hayatını kaybeden Ceren Özdemir kızımız adına yapılmış olması da konuya ayrı bir anlam ve önem vermekte. Ben bu vesileyle de yine kızımıza rahmet dilerken kıymetli ailesine baş sağlığı dilemek istiyorum.

         Bu projenin başlangıcı aylar öncesine dayanan yine fiziki mekanını imkanlarını Altınordu belediyemizin Altınordu çalışanlarımızın gerçekleştirdiği eğitim öğretim noktasında eğitim öğretim neferlerini yine halk eğitim merkezimizin koordinasyonunda sağlandığı çok güzel çok kıymetli çok nezih bir eğitim kurumunun açılışını vesilesiyle sizlerle bir aradayız. Bu vesileyle çocuklarımız hem kaliteli eğitim öğretim alırken hem de anneler sosyal hayata ve iş hayatına noktasında çok ciddi bir avantaja sahip oluyor. Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

         Oyun ve Masal Evi konuşmaların ardından kurdele kesilerek hizmete açıldı. Açılış törenine Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri, Basın mensupları, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız