HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Mart 2024 Pazartesi Saat: 14:46

“İSTİKLAL MARŞI EŞSİZ BİR ESERDİR”

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nedeni ile mesaj yayınladı. Rektör Baş mesajında şu ifadelere yer verdi: Milli Mücadele’nin en zor dönemlerinde kaleme alınan
“İSTİKLAL MARŞI EŞSİZ BİR ESERDİR”

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nedeni ile mesaj yayınladı. Rektör Baş mesajında şu ifadelere yer verdi: Milli Mücadele’nin en zor dönemlerinde kaleme alınan İstiklal Marşı, Türk milletinin iman gücünün, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğinin dizelerde hayat bulmuş halidir. Hür yaşama iradesinin, azmin ve kararlılığın milli sembolü olan İstiklal Marşı, sadece yazıldığı dönemi anlatan değil, aynı zamanda bağımsızlığımızı ve istikbalimizi koruma kararlılığımızda bizlere ebediyete kadar yol gösterecek eşsiz bir eserdir.

 

Kalemiyle Türk milletinin duygularına tercüman olan vatanperver şairimiz Mehmet Akif Ersoy, zor şartlar altında yazdığı İstiklal Marşı’nın Türk milletinin eseri olduğunu ifade etmiştir. Bizlere düşen görev bu ölümsüz eserin ruhunu sonsuza dek yaşatmak, milli ve manevi değerlerine bağlı nice nesliler yetiştirilmesine vesile olmaktır.

 

Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşımızın kabulünün 103’üncü yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve minnetle yad ediyorum.

Anahtar Kelimeler : “İSTİKLAL, MARŞI, EŞSİZ, BİR, ESERDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız