HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Mart 2024 Salı Saat: 12:49

YILMAZ: MEMUR VE EMEKLİ RAMAZANDA HUZURSUZ

Türkiye Kamu Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Memur ve memur emeklilerinin, Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının geleneksel zenginliği içinde, mutlu ve huzurlu bir ay geçirmelerinin imkânsız hale geldiğini söyledi. Başkan Yılm
YILMAZ: MEMUR VE EMEKLİ RAMAZANDA HUZURSUZ

Türkiye Kamu Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Memur ve memur emeklilerinin, Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının geleneksel zenginliği içinde, mutlu ve huzurlu bir ay geçirmelerinin imkânsız hale geldiğini söyledi.

Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Böyle bir ücret politikası daha fazla sürdürülemez. Türkiye Kamu-Sen olarak daima kamu çalışanlarına ve emeklilerine piyasa gerçekleriyle örtüşen maaş zammı yapılması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.

Memur maaşlarına yapılan artışlar, enflasyon hedefinin bile gerisinde kalıyor diyen Yılmaz; “Memur emeklileri çalışırken aldıkları maaşın yarısını bile alamıyor, çalışma hayatı ile emeklilik hayatı arasındaki bağ tamamen kopmuş durumda. Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda kararlaştırılan maaş artışları memur ve emeklilere enflasyon kadar artışı bile öngörmüyor. Her ekonomik zorlukta memur ve emeklinin alım gücünün biraz daha azaldığını görüyoruz. 

Ramazan ayına yaklaşmış bulunmaktayız. Önümüzdeki ay, Ramazan nedeniyle özellikle gıda fiyatlarında yüksek artışların görüleceği bir dönem olacak. Bu maaşlarla bilhassa emeklilerimizin mübarek Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının geleneksel zenginliği içinde, mutlu ve huzurlu bir ay geçirmesi imkânsız hale gelmiştir. Böyle bir ücret politikası daha fazla sürdürülemez” diye konuştu.

Başkan Yılmaz, açıklamasının devamında ise; “Türkiye Kamu-Sen olarak daima kamu çalışanlarına ve emeklilerine piyasa gerçekleriyle örtüşen maaş zammı yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Kamu görevlilerimizin alım gücünün yükseltilmesine yönelik olarak 2024 yılı için kamu alacaklarına uygulanan yeniden değerleme oranı olan %58’den az olmamak üzere bir artış yapılması ve buna ek olarak refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu vurguluyoruz.

Memur emeklilerinin yaşadığı ekonomik sorunların giderilmesi için ise ocak ayı itibarı ile 12 bin 54 TL’ye yükselen ancak emeklilere verilmeyen ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmasının zorunlu olduğunu bir kere daha ifade ediyoruz. Önümüzdeki döneme ilişkin ekonomik beklentiler dikkate alındığında zor bir dönemin eşiğinde olduğumuz görülüyor. Bu dönemde memur ve emekli maaşlarındaki erimenin mutlak surette durdurulması gerekmektedir. 

Piyasa gerçekleri, memur ve emeklilerimizin maaşlarının yeniden değerlendirilmesinin zorunlu olduğunu ortaya koymaktadır. Yetkililerimizin memur ve emeklilerimizin bu haklı taleplerine sessiz kalmayacağına ve ilave ek ödemenin emekli maaşına eklenmesi, kamu çalışanlarına refah payını da içeren bir artış yapılması ve enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması gibi konuları mutlaka değerlendireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Mehmet TOPKARAOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : YILMAZ:, MEMUR, VE, EMEKLİ, RAMAZANDA, HUZURSUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız