HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Mart 2024 Salı Saat: 15:10

BAŞKAN GÜLER’DEN, ANMA GÜNÜ MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
BAŞKAN GÜLER’DEN, ANMA GÜNÜ MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

            Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutladıklarını ifade eden Başkan Güler, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin inancının, yenilmez azminin ve vicdanının ortak sesi olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün; aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği destansı kurtuluş mücadelesini anlatan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103’üncü yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Milletçe azmimizi, kararlılığımızı, cesaretimizi, milli birlik ve beraberliğimizi ortaya koyan bu eşsiz eser, istiklal mücadelemizde ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiş, milletimizin zor şartlar altında gösterdiği kahramanlık örneğini tarihe altın harflerle kazımıştır. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuştur.

Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı, her kelimesinde inanç her dizesinde iman her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız, Türk Milleti’nin geleceğine sönmeyecek bir ışık tutmuş ve tutmaya devam etmektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda verilen mücadeleleri ve her kelimesinde vatan sevgisi olan İstiklal Marşı’mızın anlam ve önemini, yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak öncelikli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümünü kutluyor, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, GÜLER’DEN, ANMA, GÜNÜ, MESAJI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız