HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Mart 2024 Cuma Saat: 12:30

TÜRK FINDIĞI HİNDİSTAN’DA

Ticaret Bakanlığının “Turquality Tanıtım Projesi” desteğiyle Türk fındığının alternatif pazarlara yönelik ihracatının artırılması amacıyla Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri tarafından Hindi
TÜRK FINDIĞI HİNDİSTAN’DA

Ticaret Bakanlığının “Turquality Tanıtım Projesi” desteğiyle Türk fındığının alternatif pazarlara yönelik ihracatının artırılması amacıyla Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri tarafından Hindistan’da yürütülecek tanıtım projesine hızlı bir başlangıç yapıldı.

 

Dünyanın en büyük kuruyemiş pazarlarından biri konumunda yer alan Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde 7-11 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen ve ülkenin en büyük gıda fuarı olan AAHAR’a “Türk Fındığı” markasıyla bir stant ile iştirak edilerek tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi.

 

2024 yılında 38.si düzenlenen AAHAR fuarında 1.579 firma katılımcı olarak yer aldı ve fuar 100.000’den fazla kişi tarafından ziyaret edildi. İhracatçı Birlikleri tarafından açılan stantta, Türk fındığı ile ülkemiz fındık sektörüne ilişkin tanıtıcı bilgilerin yanı sıra Türk fındık ihracatçılarının iletişim bilgilerinin de yer aldığı broşürler dağıtıldı. Yerel bir beslenme uzmanı ile de işbirliği yapılarak fındığın sağlığa yararları hakkında ziyaretçilere bilgilendirmeler yapıldı.

 

Türk fındığının Hint mutfağındaki kullanım alanlarına yönelik potansiyelin açığa çıkarılması amacıyla tanıtım standında oluşturulan özel bir alanda, ünlü Hint şefler tarafından fındığın ana malzeme olarak kullanıldığı 12 farklı tarif geliştirilerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu ve tarif kartları dağıtıldı. Yerel lezzetlerin Türk fındığıyla buluştuğu tariflerin ziyaretçiler tarafından beğeni ve ilgiyle karşılandığı gözlemlendi.

 

Öte yandan, fuar ile eşzamanlı olarak düzenlenen ve 600’ün üzerinde yerel şefin iştirak ettiği “Culinary Art India” etkinliğine “Türk Fındığı” markasıyla sponsor olundu ve fındıklı ürünlerin imalatına yönelik canlı gösteriler düzenlenmesi sağlandı.

T.C. Yeni Delhi Büyükelçisi Sn. Fırat Sunel ve Ticaret Müşavirleri Sn. Osman Birkan Kum ve Sn. Yeliz Gürlek de fuar sırasında standı ziyaret ederek gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerine yönelik başarı dileklerini bildirdi.

 

 

Anahtar Kelimeler : TÜRK, FINDIĞI, HİNDİSTAN’DA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız