HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mart 2024 Pazar Saat: 16:29

BÖYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜ OLUR?

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz Altınordu İlçe merkezde eski otogar ve Durugöl mahallelerinde yaptığı incelemelerde Ordu Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışmaları üzerine değerlendirmeler
BÖYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜ OLUR?

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz Altınordu İlçe merkezde eski otogar ve Durugöl mahallelerinde yaptığı incelemelerde Ordu Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulunarak “ Böyle kentsel dönüşüm mü olur?” diye sert tepki gösterdi.

 

Altınordu ilçesinde Büyükşehir'in Durugöl yerleşkesi yanındaki AVM alanı ile eski otogar arazisinde incelemelerde bulunan Enver Yılmaz, "Ordu adına çok üzgünüm. 5.5 yıl önce AVM için temeli atılan yer göle dönüşmüş. İçerisine dalga geçer gibi balık atmışlar. Eski otogar arazisine ise ne yapılacağını doğru dürüst bilen yok. Ordu bunları hak etmiyor" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı ve İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, pazar günü sabahın erken saatlerinde Altınordu ilçesinde bulunan sebze halini ziyaret etti.

Sebze halinde esnaflar ile bir araya gelen Enver Yılmaz sorun ve taleplerini dinleyerek not aldı.

Daha sonrasında Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi’nde bulunan Karadeniz’in en büyük AVM’sinin yapılması planlanan alanda incelemelerde bulundu.


AVM YERİ GÖLE DÖNMÜŞ

Enver Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, 2016 yılında AVM'nin temellerini attıklarını ve 2017 yılında takviye işlerini bitirdiklerini söyledi. Yılmaz, "Büyükşehir olduktan sonra özellikle Ordu'nun bir AVM ihtiyacının tespitini yapmış ve hakikaten bölgenin en büyük AVM'sini yapma konusunda temelini de atmıştık. Gerekli sözleşmeleri de yapmıştık. Biz ayrıldıktan sonra hafriyat açmak için kullandığımız AVM alanı tamamen bir su gölü haline gelmiş.

VİRANE BİR HAL ALMIŞ

Durugöl Mahallesi ve çevre sakinlerini bu bölgedeki özellikle sivrisinek ve haşerelere karşı rahatsızlığını dikkate alan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı AVM'yi yapmak yerine buraya balık atmak suretiyle sivrisineklere karşı tedbir alma amacı gütmüş. Bu çerçevede görmüş olduğunuz gibi şu an sazlık, perişan, virane bir şekilde ördeklerin kazların yüzdüğü bir alan haline gelmiş. Ordu adına çok üzgünüm. Normalde 2017 yılında hizmete açacağımız, açmayı planladığımız AVM adaylığı yaklaşık 5 buçuk sene geçmiş olmasına rağmen hiçbir şeyin yapılmamasını Ordu hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE ÖNÜNDE AYLARCA SERGİLENEN TARIM ALETLERİNİ İNCELEDİ

Enver Yılmaz, daha sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz sene yaz aylarında aldığı ve Büyükşehir Belediyesi önünde aylarca sergilediği tarım makinelerinin bulunduğu yerde de açıklamalarda bulundu.



BU TARIM ALETLERİ ORDU'DA NEREDE KULLANILACAK

Enver Yılmaz, "Bu makinaların Ordu'da kullanıldığı bir alan gösterebilir misiniz? Bunun şov dışında bunun reklam dışında bir amacı olabilir mi ve maalesef gördüğünüz bu makinalar ki ben de teknik olarak çoğunun ne işe yaradığını bilmiyorum ama bildiğim bir şey var. Bunlar fındık patozu değil. Bunlar traktör de değil. Bunlar da fındık ürünü, kivi ve Orduluların ürettiği ürünlerin hiçbirisi olmayacak. Muhtemelen 600 litrelik bu alan ya buğday ya çeltik gibi ürünlere bakın ama gördüğünüz gibi Ordu Büyükşehir Belediyesi yazıyor. Tarımsal makinalar DOKAP'tan alınmış. Kalkınma ajansı devreye gitmiş. Kim buradan ne aldı ne kazandı bunu yerinde görmek lazım"

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĜİL RANTSAL DÖNÜŞÜM!

Son olarak eski otogar alanını da ziyaret eden Enver Yılmaz, burada kentsel dönüşüm adı altında yapılan projenin yanlış yapıldığını ve bunun kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm olduğunu söyledi.

BU PROJEYİ HALKTAN NEDEN SAKLIYORSUNUZ

Enver Yılmaz, “Buraya ne yapılıyor hiç kimse bilmiyor. Gizli kapaklı bir satış ofisi marifetiyle buradaki dükkanların satıldığını duydum. Hatta Ünye’ye gittiğimde bir kardeşimiz bana buradan dükkan satın aldığını söyledi. Şimdi kamuoyuna mevcut belediye başkanına soruyorum. Bu projeyi kamuoyundan neden saklıyorsunuz? Bu proje kentsel dönüşüm alanı ise kentsel dönüşümü muhatabı olan vatandaşlara nasıl bir menfaati olacak?

BÖYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜ OLUR?

Biz burayı,  2017 yılından itibaren şehir meydanı, park, oturma grupları, bahçe ve Yeni Mahalle başta olmak üzere Ordu şehir merkezine hava alacağı, seyir edeceği gezip dolaşacağı yer olarak düşünmüştük. Sadece bu alan 18 dönümdü. Birinci sanayi ile birlikte yaklaşık 30 dönümlük alanda hem kentsel dönüşüm yapacaktık hem de şehir hava alacaktı.  Dolayısıyla buranın rezerv alanı da kalmadı. Şu anda kentsel dönüşüm diye kamuoyuna lanse edilen devasa pankartları nasıl diye bu alanda hiçbir çalışma olmadığı gibi dükkanların çoğunun satıldığını özellikle dedikodu olarak söylüyorlar,

MEVCUT BAŞKAN AÇIKLAMA YAPMALI

Sokak bunu konuşuyor. Mevcut Büyükşehir Belediye başkanından seçime bir ay kala buraya bir dozer bir kepçe göndermek suretiyle sadece göz boyama amaçlı yapmış olduğu bu çalışmalar konusunda açıklama bekliyorum” diye konuştu.

BELEDİYE KAÇAK BİNA YAPAR MI?

Alanda bulunan kaçak yapı hakkında da konuşan Enver Yılmaz, “Girişteki bina kaçak. Ordu Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yapma amacıyla oluşturduğu binaya kaçak bina yapmak suretiyle girdi. Dolayısıyla yaptıkları hiçbir iş doğru olmadığı gibi mimarlar odası bu binaya itiraz etti. İtiraz neticesinde mahkeme bu binayı mühürledi. Esas faciaya geliyorum. Ne oldu bundan sonra? Mahkemenin mühürlediği, yasakladığı inşaatı yapamazsın dediği yere Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta tabelası asmak suretiyle geçici bir çözüm buldu. Bina kaçak mahkeme kararı var. Yapan Büyükşehir Belediyesi kendi kolluk kuvvetinin tabelasını oraya asmak suretiyle güya mahkemeye, ilgilere bir güç göstergesi yapmak durumunda kaldı. Dolayısıyla Ordu insanı bunu hak etmiyor, şehir insanı bunu hak etmiyor” dedi.

ENVER YILMAZ 16 MAHALLEDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Enver Yılmaz gün içerisinde Öceli, Burhanettin, Kızılhisar, Yağızlı, Tikence, Günören, Kayadibi, Akkese, Teyneli, Kökenli, Çabuşlar, Yemişli ve Karacaömer mahallelerini ziyaret etti.



Anahtar Kelimeler : BÖYLE, KENTSEL, DÖNÜŞÜM, , OLUR?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız