HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mart 2024 Pazartesi Saat: 12:06

“ASTIM SPREYLERİ ORUÇ BOZMAZ”

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Huri Özkan Yılmaz; “Astım spreyleri genellikle ağız yoluyla kullanılan ilaçlardır ve bu tür spreylerin kullanımı orucu bozmaz. Çünkü bu spreyler akciğerlere doğrudan uygulandığı için gıda amaçlı
“ASTIM SPREYLERİ ORUÇ BOZMAZ”

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Huri Özkan Yılmaz; “Astım spreyleri genellikle ağız yoluyla kullanılan ilaçlardır ve bu tür spreylerin kullanımı orucu bozmaz. Çünkü bu spreyler akciğerlere doğrudan uygulandığı için gıda amaçlı alınan takviyeler değildir” dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Huri Özkan Yılmaz, astım hastalarının oruç tutup tutamayacakları, hastanın genel sağlık durumu, astımın şiddeti ve tedavi planı gibi bir dizi faktöre bağlı olduğunu söyledi.

“Astım hastaları oruç tutmadan önce hekimine danışmalı”

Uzm. Dr. Huri Özkan Yılmaz konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Ramazan ayı içerisinde göğüs hastalıkları polikliniğine başvuran hastalarımızın en çok merak ettiği sorulardan biri de “Astım ve KOAH hastaları oruç tutabilir mi? İlaçlarını kullanmaya devam edebilir mi?” oldu. Eğer hastalık ileri düzeyde değilse, oruç tutmak isteyen hastalarımız oruçlarını tutabilirler ya da astım ve KOAH hastalığına ek olarak daha ciddi bir sağlık problemleri yoksa oruç tutabilirler. Ancak bazı astım hastaları oruç tutabilirken, diğerleri için oruç tutmak sağlık riskleri taşıyabilir. Bu yüzden astım hastalarının oruç tutmadan önce bir doktora danışmaları önemlidir.”

“İNHALER İLAÇLAR ORUÇ BOZMAZ”

İnhaler ilaçların vücuda girmesinin, sindirim sisteminden değil solunum yoluyla gerçekleştiğini söyleyen Uzm. Dr. Huri Özkan Yılmaz, şunları söyledi;

“Diyanet İşleri Bakanlığı’nın da yaptığı açıklamaları da göz önünde bulundurarak diyebiliriz ki inhaler ilaçlar, spreyler oruç bozmaz. Çünkü bunlar gıda amacı alınan takviyeler değildir. Sağlığımızı riske atmadan, doktorumuzun önerdiği şekilde ilaçlarımızı aynı düzende kullanmalıyız ve ihmal etmemeliyiz.”

 

Anahtar Kelimeler : “ASTIM, SPREYLERİ, ORUÇ, BOZMAZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız