HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mart 2024 Salı Saat: 11:49

ODÜ’DE “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” PANELİ

Ordu Üniversitesi, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “18 Mart Çanakkale Zaferi” paneli gerçekleştirildi. Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal
ODÜ’DE “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” PANELİ

Ordu Üniversitesi, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “18 Mart Çanakkale Zaferi” paneli gerçekleştirildi.

Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, ODÜ’nün diğer yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Bizler için, vatanımızı borçlu olduğumuz, haklarını asla ödeyemeyeceğimiz o mübarek şehitlerin vatan için şehit olduğu o topraklarda sıra dağlar gibi uzandığı yerdir Çanakkale. Milletimizin ve memleketimizin yüksek tahsilli bir neslin yaşamını yitirdiği yerdir Çanakkale. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Arıburnu’nda biz bir darülfünun bıraktık’. Mareşal Sanders’in ‘Bir asker için en önemli şey Türkler ile omuz omuza savaşmaktır. En modern cihaz ve teçhizatlara karşı kahramanca savaşıp ölüme gülerek giden bir millet daha görmedim’ dediği yerdir Çanakkale. Çanakale Zaferi’ni sadece bir zafer olarak görmemek gerekir. Çanakkale Zaferi aynı zamanda milli birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun oluşturduğu bir zaferdir. Bu anlamlı günde düzenlenen panel programına katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan “Çanakkale şehitlerimiz bizim daha mutlu ve huzurlu yaşamamız için canlarını feda ettiler. Bizim bugün yapacağımız tek şey, bilhassa gençler için her gün daha çok çalışmak, tarihi iyi öğrenmektir çünkü tarih, içinde geleceği de anlatır. Tarihi es geçersek geleceği de es geçmiş oluruz. Bundan dolayı bugünü iyi okumak ve iyi anlamak lazım.” dedi

Açılış konuşmaları sonrasında İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale kasidesi seslendirildi. Programın devamında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Ekinci moderatörlüğü ve bölüm öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Erden, Doç. Dr. İsmail Özer ile Doç. Dr. Hakan Güngör panelistliğinde gerçekleştirilen “18 Mart Çanakkale Zaferi” programında Çanakkale Savaşı’nın sebepleri, sonuçları ve dışarıda nasıl algılandığı; Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’ndaki rolü ve İngilizlerin gözünden Çanakkale konuları ele alındı.

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, “18, MART, ÇANAKKALE, ZAFERİ”, PANELİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız