HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Mart 2017 Cumartesi Saat: 10:32

VALİ BALKANLIOĞLU: “MERAK EDENLER ÇANAKKALE’YE BAKMALIDIR”

ÇANAKKALE ZAFERİ 102. YIL DÖNÜMÜNDE
VALİ BALKANLIOĞLU: “MERAK EDENLER ÇANAKKALE’YE BAKMALIDIR”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’ 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı ve gün içerisinde de Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi ile Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyaretler öncesinde Vali Balkanlıoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşamamıza vesile olan, cumhuriyetimizin mimarları yüce ecdadımızın en güzel eserlerinden biri “Çanakkale Zaferi”nin 102. yıldönümünü idrak ediyoruz.

İstiklalimize ve bağımsızlığımıza kast eden düşmanlarımız yüzyıllar boyu hüküm sürüp özgürce yaşadığımız topraklarımıza cebren ve hile ile saldırmış kendi topraklarımızdan bizi atmak istemiştir. Kahraman ecdadımız buna izin vermemiş, gereken azim ve mücadeleyi göstererek topraklarımızı savunmuştur.

“Biz aslında kimiz?” sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale’ye bakmalıdır. Anadolu’dan Ortadoğu’ya, Balkanlardan Kuzey Afrika’ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale’de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır.

Geçmişimizden aldığımız ilhamla şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı mukaddes vatan toprakları üzerinde yaşamanın bilinciyle aziz hatıralarına saygı duymalı ve evlatlarımıza bu bilinci aşılamalı, geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygularla Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere sonsuz minnet ve şükran borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Öte yandan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla dün beraberinde Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, İl Emniyet Müdür Vekili Orhan Memiş, Ordu Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan ile birlikte İlk ziyaretini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesine gerçekleştirdi.

Vali Balkanlıoğlu, burada dernek başkanı Hasan  Kaplan, şehit aileleri ve gazilerle  sohbet etme imkanı buldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı  Hasan Kaplan, "Bizleri bu günümüzde unutmayan başta Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere diğer protokol üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Çok sayıda şehit verdik. Allah, birlik, beraberliğimizi daim etsin" diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, ziyarette yaptığı konuşmada, "Zaman geçmekle unutulan acılar değil. Şehitlerimiz sürekli hatırlanan, sürekli özlemi çekilen hatıraları her an taze duran, sevmeye kıyamadığı evlatlarımız. Allah bu millete başka acılar yaşatmasın. Ülkemizde yakınından, akrabasından şehit olmayan kimse yoktur. Vatanımızın korunması, kollanması için her evden herkesin yakınlarından bir çok şehit var. Temennimiz o ki, Allah bu milletimize hiç kimseye başka acılar yaşatmasın. Eğer bu memlekette bayrak dalgalanıyorsa, camilerimizden ezanlar okunuyorsa bu şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, şehit yakınlarımıza sabırlar ihsan etsin, şefaatine nail eylesin" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesin ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki protokol mensupları, dernek başkanı  Mehmet Ali Gümüşkaya ve gazilerle sohbet etti ve şehitlik ile gazilik kavramlarının inancımızda ve kültürümüzde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. 

Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya ise, gösterdiği yakın ilgi nedeniyle Vali Balkanlıoğlu'na şükranlarını sundu.

Daha sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri  son ziyaretini ise Polis  Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği(POLŞAD)’ne yaptı. 

Burada POLŞAD Başkanı Şenel Şahin ve şehit yakınları ile gaziler tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu, "Ordu’da 57 polis şehidimiz var. vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı ve bayrağın dalgalanması için büyük bir fedakarlık örneği gösteren şehitlerimi hiçbir zaman unutmayacağız. Her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim" şeklinde konuştu.

Polis  Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin ise konuşmasında, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde her zamankinden daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor" diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız