HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mart 2024 Çarşamba Saat: 12:28

ODÜ’DE OMBUDSMANLIK KONFERANSI

Ordu Üniversitesi’nde Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç tarafından "Türkiye Yüzyılında Ombudsmanlık ve Üniversiteler" konulu konferans verildi.
ODÜ’DE OMBUDSMANLIK KONFERANSI

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı İhsan Şener, Üniversitemizin diğer yöneticileri, il protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “18’inci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde Ordu Üniversitesi; 14 fakülte, 12 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 1 yüksekokul, yaklaşık bin 500’ün üzerindeki akademik ve idari personeli; 20 bine yakın öğrencisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Hedefimiz Üniversitemizi bölgesinde, ülkesinde ve dünyada daha üst sıralarda yer alan bir eğitim kurumu haline getirmektir. Sayın Kamu Başdenetçim sizlerin de de sıkça dile getirdiğiniz Şeyh Edebali'nin ‘İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ anlayışıyla öğrencilerimize iyi bir eğitim öğretim imkanı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Üniversitemizde; eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerini desteklemek amacıyla şu an aktif 50 öğrenci kulübü bulunmaktadır.” dedi.

Ordu Üniversitesi Ombudsmanlık kulübünün 150’ye yakın öğrencisi olduğunu belirten Rektör Baş, “Kulübümüz sayesinde öğrencilerimizde ülkemizdeki Ombudsmanlık yani Kamu Denetçiliği Kurumu ve faaliyetleri hakkında farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca Ombudsmanlık Kurumu çerçevesinde üniversite öğrencilerinin hak arama kültürünün bilinçlendirilmesinde kulübümüz aktif bir şekilde çalışmaktadır. Kamu Denetçiliği Kurumunun iyi yönetim anlamında vermiş olduğu tavsiye kararları bizim gibi kamu kurum ve kuruluşların işleyişine katkı sağlamaktadır. Kurumun, kadınlara, çocuklara, engellilere ve toplumun her kesimine yönelik faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Bizler de bu faaliyetler ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumu insan hakları anlamında özellikle de ‘Gazze’, ‘Karabağ İnsan Hakları İnceleme’, ‘Ege Denizinde Geri İtmeler ve Boğulan İnsan Hakları’ Özel Raporları ile ulusal ve uluslararası mecralarda geniş yankı bulmuş ve bu işlenen insanlık suçuna dikkat çekmiştir. Bu nedenle şahsım ve Üniversitem adına bu farkındalığa katkılarından dolayı Sayın Kamu Başdenetçimize şükranlarımı sunuyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, “Kamu Denetçiliği Kurumu olarak 150 üniversitede ombudsmanlık topluluğu kurduk. Sizler ailenizin iftiharısınız, Türkiye’nin umudu ve heyecanısınız. 21’inci yüzyıl Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz.  Üniversiteler, toplumun rehberi, kılavuzu öncüsü kalkınmanın, refahın teknolojinin öncüsü; kültürün, sanatın, edebiyatın, bilimin yol göstericisidir. Türkiye Yüzyılı üniversitelerin öncülüğünde aklın, bilimin, tecrübenin yol göstericiliğinde inşa edilecektir.” dedi.

Türkiye’nin son 20 yılda her alanda mesafe kat ettiğini belirten Malkoç, tüm bu gelişmelerin yanı sıra Türkiye’de hak arama kültürü konusunda da önemli adımlar atıldığını belirtti. Kamu Denetçiliği Kurumu dünyada bilinen adıyla Ombudsmanlık Kurumunun tarafsız ve bağımsız olarak hareket eden bir hak arama kurumu olduğunu ifade eden Malkoç, kurumun yapılanması hakkında bilgiler verdi. Kamu Denetçiliği Kurumunun diğer kurumlardan farkına değinen Malkoç, vatandaşın mahkemeye gitmeden derine çözüm bulunan bir kurum olduğunun altını çizdi. Malkoç, “Ombudsmanlık, vatandaşların kamu kurumlarının verdiği hizmetlerde eksiklik, noksanlık veya uğradığı haksızlık karşısında mahkemeye gitmeden kurumumuza başvuru yaparak sorunlarını çözmelerine yardımcı oluyor. Bizler anayasal bir kurumuz, ikincisi baş ombudsman ve diğer denetçileri Türkiye Büyük Millet Meclisi seçiyor. Kurumumuz devletle millet arasında bir köprü olan bağımsız bir kurumdur. Yapılan başvurulara en geç 6 ay içerisinde karar veriyoruz. Halkın avukatlığını yaparken idareye de tavsiye kararlarımızla yol gösteriyoruz.” diye aktararak Türkiye’de adalet üzerine çok çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, OMBUDSMANLIK, KONFERANSI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız