Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 09:41 GAZİ VURUŞU
- 16:12 “EMEĞİN HAKKINI TESLİM EDEN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”
- 15:29 FİYAT YÜKSELECEK SATMAYIN!
- 14:34 KARNABAHAR ZAM ŞAMPİYONU
- 14:27 YILMAZ: 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN
- 14:24 ZENGİN: TEK KALEM MAAŞ OLMALI!
- 14:04 ŞANLITÜRK’TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI
- 12:47 "DEPREME HAZIRLIĞIN ANAHTARI KENTSEL DÖNÜŞÜMDE"
- 12:37 MİLLİLERİN SON RAKİBİ BELLİ OLDU
- 12:33 U 11’LERDE PLAY-OFF HEYECANI
- 12:28 O SONU YAŞAYAN 39.TAKIM DENİZLİ
- 12:23 ORDU’NUN EMRE’Sİ ZİRVEDE BİTİRDİ
- 12:06 ELEKTRİK ARIZA VE KESİNTİ SÜRELERİNDE İYİLEŞME
- 12:03 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
- 12:00 VALİ EROL’DAN 1 MAYIS KUTLAMASI
U17’DE KURA HEYECANII

FIBA U17 Dünya Kupası 29 Haziran – 7 Temmuz tarihlerinde İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek.
İki yılda bir düzenlenen organizasyonun kura çekimi 27 Mart Çarşamba günü saat 12.00’de yapılacak.
FIBA U17 Dünya Kupası İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda organize edilecek. Birçok basketbol organizasyonu için ilk sahne olma özelliği taşıyan FIBA U17 Dünya Kupası'nda Türkiye’nin yanı sıra, Arjantin, Avustralya, Kanada, Çin, Mısır, Fransa, Almanya, Gine, İtalya, Litvanya, Yeni Zelanda, Filipinler, Porto Riko, İspanya ve ABD mücadele edecek.
Bilindiği gibi FIBA U17 Dünya Kupası 2026 yılında da Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Organizasyon daha önce 2022 yılında İspanya’da düzenlenmişti. 2020 yılında ise COVID-19 pandemisi nedeniyle iptal edildi.
FIBA U17 Dünya Kupası turnuva formatı şu şekilde:
Grup aşamasında organizasyona katılan 16 takım, her biri 4 takımdan oluşan 4 gruba (A, B, C ve D) ayrılacak. Her takım kendi grubundaki diğer tüm takımlara karşı mücadele edecek. Grup maçlarının ardından son 16 turunda 1. sırada yer alan takımlar 4. sırada yer alan takımlar, 2. sırada yer alan takımlar ile de 3. sırada yer alan takımlar eşleşecek. Son 16 turunun maçının galipleri çeyrek finale yükselirken, kaybedenler 9-16. sıralar için klasman maçlarına çıkacak.