HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Mart 2024 Cuma Saat: 14:52

YILMAZ’DAN İHTİSAS OSB SÖZÜ

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Organize Sanayi Bölgeleri üzerine hazırlamış olduğu projelerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Altınordu ilçesinde bulu
YILMAZ’DAN İHTİSAS OSB SÖZÜ

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Organize Sanayi Bölgeleri üzerine hazırlamış olduğu projelerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.


Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Altınordu ilçesinde bulunan OSB'nin genişleme alanının kalmaması ve Karaağaç mahallesinde bulunan 2. Sanayi Bölgesi'nin henüz faaliyete geçirilememesi nedeniyle, yeni OSB'lerin kurulması gerekmektedir.

 

Ayrıca, Fatsa OSB'nin kapasitesini doldurmuş olması ve Ünye limanı yakınında lojistik merkezle birlikte OSB'ye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda, Altınordu ilçesinde bir ihtisas OSB kurulması da planlanmaktadır” dedi.

Proje Detaylarını da Paylaşan Enver Yılmaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Genişleme ve Yeni Kurulum: Altınordu ilçesinde bulunan OSB'nin genişleme alanının kalmaması nedeniyle, yeni bir OSB'nin kurulması planlanmaktadır.

Karaağaç mahallesinde bulunan 2. Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçirilmesi için gerekli adımlar atılacak ve bölgenin ekonomik potansiyeli artırılacaktır.

İhtisas OSB: Altınordu ilçesinde bir ihtisas OSB kurulması planlanmaktadır. Özellikle fındık gibi belirli bir sektöre odaklanan bir ihtisas OSB'nin kurulması bölgenin ekonomik çeşitliliğini artırabilir.

Kapasite Artışı ve Lojistik Merkez: Fatsa OSB'nin kapasitesini doldurmuş olması nedeniyle yeni bir OSB'ye ihtiyaç duyulmaktadır.

Ünye limanı yakınında bir lojistik merkezle birlikte OSB'nin kurulması, bölgenin lojistik altyapısını güçlendirecek ve ekonomik büyümeyi destekleyecektir.

Beklenen Faydalar: Yeni OSB'lerin kurulmasıyla birlikte bölgenin ekonomik potansiyelinin artırılması ve istihdam olanaklarının genişletilmesi. İhtisas OSB'nin kurulmasıyla belirli sektörlere odaklanarak daha verimli üretim yapılması ve rekabet avantajının sağlanması.

Lojistik merkezle birlikte OSB'nin kurulmasıyla bölgenin lojistik altyapısının güçlendirilmesi ve ticaretin canlanması. Ulaşım altyapısının geliştirilmesiyle bölgenin iç Anadolu'ya olan bağlantısının güçlendirilmesi ve ekonomik entegrasyonun artırılması” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : YILMAZ’DAN, İHTİSAS, OSB, SÖZÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız