HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Mart 2024 Pazartesi Saat: 13:55

TORUN: GIDA ENFLASYONUDA HÜSRAN!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, iktidarın gıda enflasyonunu düşük göstermek için Tarım Kredi Marketlerini öne sürdüğünü ancak bunda da hüsran yaşandığını söyledi. Milletvekili Torun, yaptığı açıklama
TORUN: GIDA ENFLASYONUDA HÜSRAN!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, iktidarın gıda enflasyonunu düşük göstermek için Tarım Kredi Marketlerini öne sürdüğünü ancak bunda da hüsran yaşandığını söyledi.

Milletvekili Torun, yaptığı açıklamada; “Ülkemizde gıda enflasyonunun kontrolden çıktığı 2019 yılından itibaren iktidarın ve özellikle Erdoğan’ın umut kapısı Tarım Kredi Marketleri oldu. Yeri geldi mağaza sayısını artırın dedi, günü geldi biz Tarım Kredi Marketlerine ucuz satış yapma talimatı verdi ancak her seferinde hüsran yaşandı.

Tarım Kredi Marketleri Erdoğan’ın gösterdiği hiçbir hedefi zamanında gerçekleştiremedi. Ramazan ayı içerisindeyiz ve gıda enflasyonu halkımızın birincil gündem maddesi. Enflasyonu düşük göstermek ve vatandaşlarımıza uygun fiyatlı gıda satışı yapılması için Tarım Kredi Marketler görev başında!” dedi.

Bunun adı Gıda Terörü…”

       Torun, açıklamasına şu şekilde devam etti; “Dün Ankara’da yaşayan bir vatandaşımızdan birkaç fotoğraf ile birlikte bir mesaj aldım. Tarım Kredi Marketler son tüketim tarihi geçmiş veya geçmek üzere olan ürünleri ekstra indirimlerle satışa sunmuş! Vatandaşımızın 20 Mart tarihinde çektiği fotoğraftaki peynirin son tüketim tarihinin 17 Şubat olduğu görülüyor ve vatandaşımızın ifadesine göre raftaki diğer kutularında ya tarihi geçmiş ya da geçmek üzere. Gıda enflasyonunu düşürmek iddiasındaki Tarım Kredi gıda terörünü körüklüyor! Tarihi 1 ay geçmiş ürünleri vatandaşımıza satmaya çalışıyor.

"Ne Yerli, Ne Milli Pirinçler Çinli"

         Yanlışlar burada bitmiyor; Tarım Kredi Marketlerde piyasaya göre gerçekten ucuza satışa sunulan pirinç Çin’den ithal! Ülkemizin çiftçisine ve üreticisine destek olması beklenen Tarım Kredi Kooperatifleri Çin’den pirinç ithal ederek gıda enflasyonunu düşük göstermeye çalışıyor. Yerli üreticimize destek olmak için bu marketlerden alışveriş yapan yurttaşlarımıza ihanet ediliyor, çiftçimizin hakkı Çin’e veriliyor. AKP’nin yerliliği ve milliliği tam olarak burada sona eriyor. Mevcut iktidarın halka mesafesi Ankara – Pekin arası mesafeden daha uzak! 7 bin kilometre mesafeden bu ülkeyi yönetemezsiniz, yönetemiyorsunuz!” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : TORUN:, GIDA, ENFLASYONUDA, HÜSRAN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız