HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Mart 2024 Salı Saat: 13:34

TEÇ SEN: PARTİ SENDİKALARINA CEVABIMIZDIR!

TEÇ SEN Ordu İl Başkanı Nihat Koç, Genel Başkanları Ümit Demirel’in parti sendikalarına karşı yapmış olduğu basın bültenini kamuoyu ile paylaşarak, tepkilerini bir kez daha ortaya koydu. Başkan Koç’un yaptığı paylaşımda ise;
TEÇ SEN: PARTİ SENDİKALARINA CEVABIMIZDIR!

TEÇ SEN Ordu İl Başkanı Nihat Koç, Genel Başkanları Ümit Demirel’in parti sendikalarına karşı yapmış olduğu basın bültenini kamuoyu ile paylaşarak, tepkilerini bir kez daha ortaya koydu.

Başkan Koç’un yaptığı paylaşımda ise; “Kıymetli kamu çalışanları, bugün yetkili parti sendikasının %2 sendikal barajın iptali ile ilgili basın açıklamasını dinledik. Öncelikle bilinmesini isteriz ki.  Bu Parti Sendikalarının son 16 yılda Memurlara kazandırdığı Zerrei Miskal bir kazanım yoktur. 16 yılın sonunda memurlar yoksul bile olamıyor.

Memurlar açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasına hapsedilmiştir.  Memurlarımızın yoksul olması için  şuan 53 bin lira alması gerekiyor.  Parti sendikaları eliyle yoksul olmak bile artık hayaldir.

Enflasyonun bile altında zamlara imza atmaktan başka görevi olmayan bu yetkili parti sendikalarının bugün hakla, adaletle, eşitlikle, vicdanla bağı olmayan ve Anayasa aykırı olduğu daha önce Yargı kararıyla defalarca tescillenen, sendikal tekelleşmeye neden olacağını pratiklerde de açıkça gördüğümüz, sendikal barajları pişmiş kelle gibi sırıtıp kanunlaştırıp, inşaa etmeyi planladıkları sendikal rüşvet çarkına, çevirdikleri çise çakalı filmine Anayasa Mahkemesi son vermiştir. Anayasa Mahkesi’nin Kararı garabet değildir. Garabet karanlık, köhne ve kötü bir zihne sahip Ali Cengiz oyunları oynamaya kalkan sirk cambazlarındadır.

Asıl garabet nedir sayalım. Yardımcı hizmetler sınıfı son 10 yıldır isyan ediyor. Bu gömlek bize ve devlet memurluğa yakışmıyor diyor. Mesela bu yarayı sarmak için sendikal görev ve sorumluluğunu Yerine getiriyor musun? Hayır. Bugüne kadar yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsın diye eylem, basın açıklaması, iş bırakma, Miting V.B bir sendikal aksiyonunuz oldu mu? Yok. Peki bugünden sonrası için bir eylem planınız var mı? O da yok! Olmayacakta… İşte asıl garabet budur.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanımız tarafından sözü verilen ve toplu sözleşme masasında çözelim diyerek ertelediğiniz  3600 Ek göstergenin 1.dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına ödenmesi hakkını bile alamadınız. Peki, 3600 Ek gösterge  ile ilgili bir tane eyleminiz, çözümden yana bir tane mücadeleniz var mı? O da yok! İşte asıl garabet budur.

Bayram ikramiyesi, ücretlerin yoksulluk sınırı üzerine çıkarılması, sosyal yardımların günün şartlarına uygun hale getirilmesi, emeklilikte kademe sisteminin oluşturulması, emeklilerimizin 8 bin lira seyyanen zamdan yararlandırılmaması gibi binlerce sorun çözüm için beklerken, memur ve emekliler sizden tepki vermenizi beklerken siz yok %1 sendika barajı, olmadı %2 sendika barajıyla uğraşıyorsanız… İşte asıl garabet budur.

Memurların bunca yığılmış sorunu varken sıfır eylem yapıp, sıfır mücadele verip, sıfır zamlara imza atıp, anayasa mahkemesi, anayasaya aykırı olan bir hükmü iptal etti diye, sırf göbekten bağlı oldukları partilere şirin gözükmek adına protesto etmek komiktir. Çiğliktir.

Kaldı ki, bu kadar yaygara çıkarmaya gerek yok. Gidersin Çalışma Bakanlığına, Anayasa Mahkemesinin kararına istinaden ek bir toplu sözleşme protokolü yaparsın. Toplu Sözleşme Desteğini 250 Maaş Katsayısından 750’ye çıkarırsın olur biter. Olacak olanda budur zaten” ifadelerine yer verildi.

 

 

Anahtar Kelimeler : TEÇ, SEN:, PARTİ, SENDİKALARINA, CEVABIMIZDIR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız