HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Mart 2024 Perşembe Saat: 14:07

SEBZE FİDELERİ ÜRETİCİLERE DAĞITILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün destekleriyle uygulanan “Ordu İli Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında temin edilen fidelerin dağıtımı törenle gerçekleştirildi. Dağıtım törenin
SEBZE FİDELERİ ÜRETİCİLERE DAĞITILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün destekleriyle uygulanan “Ordu İli Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen fidelerin dağıtımı törenle gerçekleştirildi. Dağıtım törenine Ordu Valisi Muammer Erol, Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz ve üreticiler katıldı. Törende konuşma yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Seracılık, ilimizde fındığın yanında üreticilerimize ciddi bir gelir sağlayan önemli bir sektördür. Bizlerde bunun bilinci ile İlimizde açıkta ve örtüaltı yetiştiriciliğini teşvik ederek üretim desenini daha da zenginleştirmek ve birim alandan kaliteli ve yüksek verim almak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Özellikle son yıllarda uyguladığımız projeler ile fide desteği ve sera naylonu desteği vererek örtüaltı yetiştiriciliği yapan üreticilerimize destek oluyoruz. Bugün de Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün destekleriyle uyguladığımız “Ordu İli Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen fideleri üreticilerimize teslim edeceğiz. Proje kapsamında ilimiz genelinde 50 bin adet aşılı çift gövde domates fidesi ve 40 bin adet hıyar fidesinin dağıtımını gerçekleştireceğiz" dedi.

Ordu'da örtü altı sebze yetiştiriciliğinin her geçen gün geliştiğini belirten Yılmaz; “İlimizde örtü altı sebze yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla çok önemli projeler uyguluyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın kaynaklarıyla ilimizde örtü altı sebze yetiştiriciliğini önemli oranda geliştirdik. Yapılan bu çalışmalar neticesinde 2014 yılında 182 dekar olan örtüaltı alanımız, % 81 artarak bu gün itibariyle 330 dekara ulaştı. İlimizde iklim koşulları örtü altı yetiştiricilik yapmak için son derece elverişlidir. Artan nakliye giderleri göz önüne alındığında yerinde üretim her geçen gün daha önemli hale gelmektedir. Bunun yanında ilimiz arazilerinin parçalı ve parsellerin küçük olması bizleri dar alanlardan getirisi yüksek olan ürünleri yetiştirmeye zorluyor ki, seracılık da bu noktada önemli bir avantaj sağlıyor. Bu noktada seracılığı önemsiyoruz ve ilimizde seracılığın daha iyi yerlere gelmesi adına bundan sonraki dönemde de çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

 

Anahtar Kelimeler : SEBZE, FİDELERİ, ÜRETİCİLERE, DAĞITILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız