Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:12 “EMEĞİN HAKKINI TESLİM EDEN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”
- 15:29 FİYAT YÜKSELECEK SATMAYIN!
- 14:34 KARNABAHAR ZAM ŞAMPİYONU
- 14:27 YILMAZ: 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN
- 14:24 ZENGİN: TEK KALEM MAAŞ OLMALI!
- 14:04 ŞANLITÜRK’TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI
- 12:47 "DEPREME HAZIRLIĞIN ANAHTARI KENTSEL DÖNÜŞÜMDE"
- 12:37 MİLLİLERİN SON RAKİBİ BELLİ OLDU
- 12:33 U 11’LERDE PLAY-OFF HEYECANI
- 12:28 O SONU YAŞAYAN 39.TAKIM DENİZLİ
- 12:23 ORDU’NUN EMRE’Sİ ZİRVEDE BİTİRDİ
- 12:06 ELEKTRİK ARIZA VE KESİNTİ SÜRELERİNDE İYİLEŞME
- 12:03 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
- 12:00 VALİ EROL’DAN 1 MAYIS KUTLAMASI
- 11:58 BEKLENEN HİZMET GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ!
KAHVERENGİ KOKARCA İLAÇLARINA RUHSAT

Kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı, insan yaşamının olduğu kışlak alanlarında kullanılmak üzere biyosidal ürünleri ruhsatlandırdı.
Konuya İlişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Fındığın en önemli zararlısı olan ve ilimizin bazı bölgelerinde yoğun olarak görülen Kahverengi Kokarca, kışı ergin halde kışlak diye tabir edilen ev, ahır, depo gibi kapalı mekanların korunaklı kısımlarında geçirirler. Kahverengi Kokarcanın kışlak diye tabir ettiğimiz alanlardan çıkarak fındık bahçelerine dağılmadan kitle halinde imha edilmesi bu zararlı ile mücadelede büyük önem taşımakta olup, kışlakların kontrol edilerek bu alanlarda yapılacak mücadele kahverengi kokarca popülasyonunun baskılanması açısından çok önemlidir” denildi.
Kahverengi kokarca ile feromon tuzak kullanılarak biyoteknik mücadele yapıla bilineceği de belirten açılamada şu ifadelere yer verildi: “Bu amaçla Sağlık Bakanlığınca insan yaşamının olduğu kışlak alanlarında kullanılmak üzere Killmethrin 2,5 WP/18 (Deltamethrin), Excyper 16/2/18 (Cypermethrin,Tetramethrin,Piperonyl Butoxide), Deepest 18 (Alphacypermethrin, Tetramethrin ) ve Deepest Maxi/18 (Cypermethrin,Tetramethrin) ticari isimli biyosidal ürünler ruhsatlandırılmıştır. Bu biyosidal ürünlerin zararlının kışlaklarda olduğu dönemde kullanımı ile yapılan güçlü bir mekanik mücadele zararlının popülasyon yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacaktır.
Ayrıca zararlı ile mücadelede Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Vit Halys (100 Mg Murgantiol+80 Mg Methyl-E,E,Z-2,4,6 -Decatrienoate) isimli feromon ruhsatlandırılmış olup, feromon tuzak kullanılarak biyoteknik mücadele yapılabilir.
Kimyasal mücadele zamanı ise İl/İlçe Müdürlüklerimiz teknik personeli tarafından takip edilmekte olup, üreticilerimize mücadele zamanı ilan edilecektir. Kullanılabilecek bitki koruma ürünleri Bakanlığımız Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında (bku.tarimorman.gov.tr) yayınlanmaktadır.”