HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Mart 2024 Pazar Saat: 15:26

KAHVERENGİ KOKARCA İLAÇLARINA RUHSAT

Kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı, insan yaşamının olduğu kışlak alanlarında kullanılmak üzere biyosidal ürünleri ruhsatlandırdı. Konuya İlişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama
KAHVERENGİ KOKARCA İLAÇLARINA RUHSAT

Kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı, insan yaşamının olduğu kışlak alanlarında kullanılmak üzere biyosidal ürünleri ruhsatlandırdı.

Konuya İlişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Fındığın en önemli zararlısı olan ve ilimizin bazı bölgelerinde yoğun olarak görülen Kahverengi Kokarca, kışı ergin halde kışlak diye tabir edilen ev, ahır, depo gibi kapalı mekanların korunaklı kısımlarında geçirirler. Kahverengi Kokarcanın kışlak diye tabir ettiğimiz alanlardan çıkarak fındık bahçelerine dağılmadan kitle halinde imha edilmesi bu zararlı ile mücadelede büyük önem taşımakta olup, kışlakların kontrol edilerek bu alanlarda yapılacak mücadele kahverengi kokarca popülasyonunun baskılanması açısından çok önemlidir” denildi.

Kahverengi kokarca ile feromon tuzak kullanılarak biyoteknik mücadele yapıla bilineceği de belirten açılamada şu ifadelere yer verildi: “Bu amaçla Sağlık Bakanlığınca insan yaşamının olduğu kışlak alanlarında kullanılmak üzere Killmethrin 2,5 WP/18 (Deltamethrin), Excyper 16/2/18 (Cypermethrin,Tetramethrin,Piperonyl Butoxide), Deepest 18 (Alphacypermethrin, Tetramethrin ) ve Deepest Maxi/18 (Cypermethrin,Tetramethrin) ticari isimli biyosidal ürünler ruhsatlandırılmıştır. Bu biyosidal ürünlerin zararlının kışlaklarda olduğu dönemde kullanımı ile yapılan güçlü bir mekanik mücadele zararlının popülasyon yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacaktır.

 Ayrıca zararlı ile mücadelede Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Vit Halys (100 Mg Murgantiol+80 Mg Methyl-E,E,Z-2,4,6 -Decatrienoate) isimli feromon ruhsatlandırılmış olup, feromon tuzak kullanılarak biyoteknik mücadele yapılabilir.

Kimyasal mücadele zamanı ise İl/İlçe Müdürlüklerimiz teknik personeli tarafından takip edilmekte olup, üreticilerimize mücadele zamanı ilan edilecektir. Kullanılabilecek bitki koruma ürünleri Bakanlığımız Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında (bku.tarimorman.gov.tr) yayınlanmaktadır.”

 

Anahtar Kelimeler : KAHVERENGİ, KOKARCA, İLAÇLARINA, RUHSAT

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız