HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Nisan 2024 Salı Saat: 17:15

İYİ PARTİ’DEN YENİDEN SAYIM TALEBİ

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, seçim sürecindeki usulsüzlük iddialarına ilişkin önemli basın açıklaması yaptı.
İYİ PARTİ’DEN YENİDEN SAYIM TALEBİ

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, seçim sürecindeki usulsüzlük iddialarına ilişkin önemli basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, seçim sürecindeki usulsüzlük iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Ordu halkının iradesini çaldırmayız!” diyerek, yaşananlar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtti.

455 SANDIĞA İTİRAZ

Yılmaz, 2 bin 240 sandıkta toplam 455 sandığa yönelik itirazlarını gerçekleştirdiklerini açıkladı. 19 ilçede YSK’lara ve hakimliklere yapılan itirazlarda 30 avukatın görev aldığını belirten Yılmaz, 115 bin seçmenin iradesinin korunması için mücadele ettiklerini söyledi.

YENİDEN SAYIM TALEP EDİLDİ

Yılmaz, yaşananları “hukuk garabeti” olarak nitelendirerek, 5 ilçede sandıkların erken açılması ve sandık görevlilerinin gönderilmesi gibi usulsüzlükler olduğunu öne sürdü. Saat 16:00'dan önce tutanak açıklanamamasına rağmen 14:15'te tutanak açıklandığını ve bazı sandıklarda oy sayılarının tutarsızlık gösterdiğini savundu.

“ORDU İTTİFAKI HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK”

Yılmaz, %37 oy oranıyla 167 bin seçmenin oyunu aldıklarını ve Ordu ittifakı hedefini gerçekleştirdiklerini söyledi. Seçimlerde muhtarlık seçimi sonrasında sandıklarda kimsenin kalmamış olmasının ve sandık başkanlarının vicdanlarına bırakılmış olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

“YENİDEN SAYIM KANUNİ HAKKIMIZDIR”

Yılmaz, 455 sandığın yeniden sayılmasını talep ederek, “Sandıklar yeniden sayılmazsa, Ordu’nun mevcut belediye başkanını meşru belediye başkanı olarak kabul etmiyorum. Yeniden sayım kanuni hakkımızdır. Bir hak gaspı var. Oylarımızı çaldılar.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : İYİ, PARTİ’DEN, YENİDEN, SAYIM, TALEBİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız