HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Nisan 2024 Perşembe Saat: 19:59

İYİ PARTİ'DEN ORDU'DA SEÇİM İTİRAZI: 'ADALET İSTİYORUZ'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti heyeti, Ordu Adliyesinde basın açıklaması düzenleyerek seçim sonuçlarına itiraz etti.  Enver Yılmaz, 2 bin 229 sandığ
İYİ PARTİ'DEN ORDU'DA SEÇİM İTİRAZI: 'ADALET İSTİYORUZ'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti heyeti, Ordu Adliyesi'nde basın açıklaması düzenleyerek seçim sonuçlarına itiraz etti. 
Enver Yılmaz, 2 bin 229 sandığın tamamının yeniden sayılmasını talep ederek, "98 bin 801 iptal oyu var. İl genelinde geçersiz oy oranı Türkiye ortalamasının 3 katı. Minareyi çalan kılıfına uydurmuş. Gece olmadan iftar saatiyle birlikte sandık başkanı çuvalı omuzlayıp evine gitmiş. Kamera görüntülü... Sabahın 2'sinde seçim kuruluna teslim etmiş." dedi.
Enver Yılmaz, 5 ilçede itirazları sonrasında sandıkların açılırken çuvalların hepsinin ağzı açık olduğunu da belirterek, "Kim, hangi sebeple açtı? 3 boğum olması lazım. Ama hiçbirinde ne boğum ne de mühür yok. Bir cevaba ihtiyaç var. İl seçim kurulundan isteğimiz, derhal sandıkların tamamı açılsın, bu açılmayla birlikte ortaya çıkacak tabloda kazanacağımıza inanıyoruz. Toplum vicdanındaki bu kanamayı durdurun. Ordu şu an maalesef büyükşehir belediye başkansız. Ordu, en geç büyükşehir belediye başkanı mazbatasını alan şehir olmak istemiyorsa, seçim kurulumuz üzerine düşeni yapmalı." diye konuştu.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da şunları söyledi: "Hiç kimseden merhamet dilenmiyoruz. Adalet sarayının önünde adalet istiyoruz. Türkiye'nin başka vilayetlerinde benzer olduğunda kamuoyunu ayağa kaldıran yandaş ve yoldaş medyanın projektörlerini Ordu'nun üstüne çevirmesini istiyoruz. Mevcut belediye başkanı kazandığını söyleyemiyor ama Enver Yılmaz gittiği her yerde kazandığını söylüyor. Devletin dini adalettir. Bizde adalete güveniyor ve inanıyoruz. 500 küsur bin oyun içine 98 bin oy geçersizdir demek, Ordu'da vatandaş oy kullanmayı bilmiyor demektir. Bu Ordu'ya yakışmıyor. Enver Yılmaz'ın kazandığı seçimi başkasına teslim etmeyiz. Buna direniriz. İl seçim kurulunun doğru bir karar vererek bu adaletsizliğin giderileceğini tahmin ediyorum. Hilmi Güler'e de sesleniyorum. Sadece belediye başkanı değil, bakan olarak da hizmet etti. Güler gibi birisi bu şaibeyi kaldıramaz. Mazbatasını da almasın."


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız