HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Nisan 2024 Pazar Saat: 13:53

“TRAFİK KURALLARINA UYALIM”

         İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatili süresince trafikte tüm tedbirlerin alındığını belirterek, “Binlerce vatandaşımız yolunuzu gözleyen annelerine babalarına, ailelerine ve sevdiklerine kavuşma heyeca
“TRAFİK KURALLARINA UYALIM”

         İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatili süresince trafikte tüm tedbirlerin alındığını belirterek, “Binlerce vatandaşımız yolunuzu gözleyen annelerine babalarına, ailelerine ve sevdiklerine kavuşma heyecanını yaşıyor. Ancak; trafik kurallarına lütfen harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim” dedi.

                   Bayram süresince trafik tedbirleri kapsamında: 46 bin 700’ü polis, 18 bin 900’ü jandarma olmak üzere 65 bin 600 personel, Şehiriçi, şehirlerarası yollar ve otoyollarda günlük 749 mobil radar aracı, 24 saat esasına göre elektronik denetleme sistemleriyle hız denetimi, 30 helikopter ve 2 bin 460 saat drone ile trafik denetimi yapılacak. Ayrıca yine bayram tatili süresinde asayiş hizmetleri kapsamında: 210 bin personel, 22 bin 800 asayiş ekibi, 2 bin 530 motosiklet, 417 drone ve, 300 dedektör köpeğinin görev yapacağını da belirten Bakan Yerlikaya, şunları söyledi: Yola çıkan sevgili vatandaşlarım. Lütfen çocuklarınızı üzmeyin. Annelerinizi, babalarınızı, eşinizi, sevdiklerinizi üzmeyin. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil Ve aklımızdan çıkarmayalım. Hayatla yarışılmaz” açıklamasında bulundu.

         Bu arada Bakan Yerlikaya bayram tatilinin 1. günü 6 Nisan 2024 Cumartesi tarihinde 24 saatlik sürede 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

1 gün içinde 651 trafik kazası meydana geldiğini ve Bin 47 vatandaşında yaralandığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, “411 Bin 588 aracın denetlendi. 19 Bin 654 araca hız ve radar işlemi yapıldı. 37 Bin 130 araca ise diğer işlemler uygulandı” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : “TRAFİK, KURALLARINA, UYALIM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız