HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Almanca Özel Ders Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mart 2025 Pazartesi Saat: 12:49

ŞENTÜRK; “ÇANAKKALE, BİR DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR”

Anahtar Parti (MYK) Üyesi ve Ordu İl Koordinatörü Ekrem Şentürk, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününün 110. Yıldönümünde bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitler
ŞENTÜRK; “ÇANAKKALE, BİR DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR”

Anahtar Parti (MYK) Üyesi ve Ordu İl Koordinatörü Ekrem Şentürk, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününün 110. Yıldönümünde bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü anmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız” dedi. 

“ÇANAKKALE ZAFERİ; BİR DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR”

Şentürk, yayınladığı mesajda, “Bugün Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümünü kutlarken aynı zamanda mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü anmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. 

Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıklarının doruk noktasına ulaştığı azmin mücadelesi olmuştur” diye konuştu.

“RUHLARINIZ ŞAD OLSUN”

MYK Üyesi Şentürk, sözlerinin devamında, “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmış, Çanakkale Zaferi Türk’ün Kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur.

Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz.

Şüphesiz aziz şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu bütün varlığıyla destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum” şeklinde konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız