HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Mayıs 2024 Salı Saat: 13:35

ENGELLİLER UNUTULMADI

Ordu Valisi Muammer Erol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen el sanatları sergisinin açılış ve farkındalık programına katıldı. Vali
ENGELLİLER UNUTULMADI

Ordu Valisi Muammer Erol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen el sanatları sergisinin açılış ve farkındalık programına katıldı.

Vali Erol, Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programda ilk olarak Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi, Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, Özel Miray Bakım Merkezi Müdürlüğü, Özel Karadeniz Bakım Merkezi Müdürlüğü ile Özel Ordu Bakım Merkezi Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Engelsiz Yaşam” sergisinin açılış kurdelesini diğer protokol üyeleri ile birlikte kesti. Ardından el sanatları sergisini gezerek, yapılan ürünleri yakından inceledi.

Vali Muammer Erol, el sanatları sergisi açılışının ardından Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen farkındalık programına geçti.  Programda, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Vali Yardımcısı Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutan Vekili İkmal Albay Yücel Terkos, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri hazır bulundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Atıcılık Milli Takım Sporcusu ve ODÜ Spor Bilimleri Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi Çağla Baş ile Ordu Hasta ve Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Göksel Demirel birer konuşma yaptı.

Atıcılık Milli Takım Sporcusu Çağla Baş, 15 yıldır Atıcılık sporuyla uğraştığını ve başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, "Bunları yapmak için epey uğraştım, çabaladım. Hem kendi memleketime hem ülkeme hem de göğsümde taşıdığım bayrağa her zaman layık olmaya çalıştım. Bugün, burada olmaktan çok mutluyum, gurur duyuyorum.  Engelli demek emeklemeden yürümeye çalışmak demek. Birbirimizin farkında olarak, birbirimiz için çabalayarak, üreterek, engellileri topluma kazandırarak, sporla, sanatla buluşturarak onların sorunlarını daha aza indirebiliriz. Engeller ne kadar aza inerse hem engelliler için hem engelli aileleri için sorunlar o kadar azalmış olur. Bugüne kadar yatığım başarılarda ailem yanımda olmasaydı bunların hiçbirini yapamazdım. O yüzden anne ve babama çok teşekkür ediyorum. Sadece sizden şunu istiyoruz: Sizin de bizim farkında olmanızı, engellerimizi en aza indirmeniz için yardımlarınızı bekliyoruz. Birbirimize destek olursak ancak bu şekilde güçlü bir toplum olabiliriz" şeklinde konuştu.

Ordu Hasta ve Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Göksel Demirel ise yaptığı konuşmada, ”Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür, sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olmalıyız. Bugün, baktığımızda durum ve konumlarına göre hiçbir engel tanımaksızın pek çok sanat dalında özveri ve gayretle çalışarak eserler vermektedir. Ayrıca, birçok sportif faaliyetlerde bulunarak, bu alanlarda üstün başarılara imza attıklarını onur ve gururla görmekteyiz" dedi.

Program, Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Özel Ordu Bakım Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanmış şiir, koro dinletileri ve tiyatro gösterileri ile devam etti.

Özel Miray Bakım Merkezi ile Özel Karadeniz Bakım Merkezinin dans gösterileri ise ilgiyle izlendi.

Vali Muammer Erol, Engelliler Haftası münasebetiyle, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen farkındalık programında emeği geçen herkesi tebrik ederek, teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler : ENGELLİLER, UNUTULMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız