HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Mayıs 2024 Salı Saat: 14:41

LEZZETİN BULUŞMA NOKTASI

Ünye Kültür Sanat Konağı, geçmişin izlerini geleceğe taşıyarak sanat ve lezzetin buluşma noktası oldu. Tarihi dokusuyla göz kamaştıran asırlık konak, ev sahipliği yaptığı her etkinliğe ayrı bir atmosfer katıyor.           
LEZZETİN BULUŞMA NOKTASI

Ünye Kültür Sanat Konağı, geçmişin izlerini geleceğe taşıyarak sanat ve lezzetin buluşma noktası oldu. Tarihi dokusuyla göz kamaştıran asırlık konak, ev sahipliği yaptığı her etkinliğe ayrı bir atmosfer katıyor.

          Yıllarca atıl durumda bulunan ve ender mimari değerlerden biri olan Tarihi Hüsrev Yürür Konağı, Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi Orkent A.Ş. tarafından restore edilerek yeni bir işlevle kapılarını sanatseverlere açmıştı.

          Ünye Kültür Sanat Konağı ve Kafe olarak hizmet veren bu tarihi yapı, birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Üst katta, alanında uzman eğitmenler eşliğinde keman, piyano, resim vb. kurslar düzenleniyor. Bu kurslar çocuklarımıza ve sanat tutkunlarına kendilerini geliştirme imkanı sunuyor. Ayrıca, workshop, resital, sergi, şiir ve edebiyat günleri gibi çeşitli etkinliklerle de şehrin kültürel ve sanatsal hayatına katkı sağlıyor.

         Konağı ziyaret eden misafirler, hafif klasik müzik dinletileri eşliğinde kahvelerini ve çaylarını keyifle içebiliyorlar. Kahvaltı hizmetinin de sunulduğu konakta kadınların hünerli elleriyle hazırladığı birbirinden güzel, çeşit çeşit tatlılar, damakları tatlandırıyor.

         Geniş bir bahçesi ve odaları ile birlikte çeşitli organizasyonlar için ideal bir mekan olan Ünye Kültür Sanat Konağı, doğum günleri, nişanlar, kına geceleri, toplantılar, seminerler ve özel davetler gibi organizasyonlarda özel ve unutulmaz anlar yaşatıyor.

         Tarihi mirası korumak ve kültürel etkinliklere olanak sağlamak adına hizmete sunulan Ünye Kültür Sanat Konağı Kafe, her geçen gün daha da genişleyen bir etkinlik yelpazesiyle tüm Orduluları keyifli anlar yaşamaya davet ediyor.

Ünye Kültür Sanat Konağı’nın Tarihi

         Ünye Kültür ve Sanat Konağı 1913 yılında Çerkez Prens Ahmet Efendi tarafından bir Rus mimara yazlık olarak yaptırıldı. Çerkez Prens Efendi'nin torunu ve aynı zamanda Ünye Milli Tabur Komutanlığı'nı yapmış İstiklal Madalyası sahibi Sabri Bey'in oğlu Hüsrev Bey'in ismi bu konağa verildi. Hüsrev Bey, 1943 ve 1953 yılları arasında üç kez Ünye Belediye Başkanlığı yapmıştır ve 1957 yılında ise 11. Dönem Ordu Milletvekili seçilmiştir.

Anahtar Kelimeler : LEZZETİN, BULUŞMA, NOKTASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız