HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 13:16

EMEP’DEN FİLİSTİN’E DESTEK ÇAĞRISI

 Emek Partisi Ordu İl Örgütü Filistin Nakba Günü nedeniyle yaptığı açıklamayla Filistin’e destek çağrısı yaptı.             Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun yaptığı açıklamada Nakba Günü hakkında bilgi vere
EMEP’DEN FİLİSTİN’E DESTEK ÇAĞRISI

 Emek Partisi Ordu İl Örgütü Filistin Nakba Günü nedeniyle yaptığı açıklamayla Filistin’e destek çağrısı yaptı.

            Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun yaptığı açıklamada Nakba Günü hakkında bilgi vererek, “Filistin halkı için felaket 15 Mayıs 1948 yılında başladı. 14 Mayıs 1948 yılında Filistin topraklarında kurulan Siyonist İsrail devleti, 15 Mayıs’ta 750 bin Filistinliyi sürgün ederek emperyalistlerin de desteğiyle Filistin topraklarının yüzde 78’ini işgal etti.

Filistinliler 15 Mayıs’ı büyük felaket anlamına gelen Nakba Günü ilan etti. O günden bugüne İsrail’in işgali, katliamı devam etti. Katliamlar, soykırıma dönüştü. Bugün Filistin topraklarının yüzde 90’ı işgal altında.” dedi.

DENİZLERİN YOLUNDA FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ

            Uzun yaptığı açıklamada tarihsel olarak da Filistin halkının yanında yer aldıklarını belirterek, “Emek Partisi olarak “Denizlerin yolunda Filistin halkının yanındayız” şiarımızla emperyalistlerin Ortadoğu’daki işgallerine, halkları birbirine düşman etmesine karşı mücadelemiz devam edecek. Nasıl ki Deniz Gezmiş ve arkadaşları İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmüne karşı Filistin halkının saflarında savaştılarsa bugün de Emek Partisi olarak Filistin halkının yanındayız.

            Yedi aydır süren Gazze halkına yönelik soykırım saldırılarında binlerce çocuk, kadın, yaşlı, genç Filistinli öldü. Binlercesi yaralandı. Gözümüzün önünde yaşanan soykırımda iktidar timsah gözyaşlarıyla İsrail’le ekonomik, siyasi, askeri ilişkilerini sürdürerek Filistin halkının katledilmesinden de sorumludur. Bu nedenle Türkiye’nin atacağı ilk adım İsrail’le askeri, siyasi, ekonomik ilişkiyi kesmektir ve Filistin halkına destek olmaktır. Sonra da uluslararası yaptırım için çaba harcamasıdır. Ne yazık ki iktidar İsrail devletiyle her türlü ilişkisini sürdürmektedir” diye konuştu.

SOYKIRIM DURDURULMALIDIR

            İsrail’in emperyalistlerin desteğiyle felaket gününün devam ettiğini belirten Uzun, “İsrail’in destekçisi başta ABD olmak üzere AB ve bölgenin gerici iktidarları Filistin halkının katledilmesinden sorumlular. Başta ABD emperyalistlerinin desteğiyle 76 yıldır Filistin halkı Nakba’yı yaşıyor.

Bugün İsrail’in Gazze işgalinde katliamlar soykırım seviyesinde devam ediyor. Filistin halkının yanında uluslararası dayanışmayı büyütmek zorundayız. İsrail’le siyasi, ekonomik, askeri anlaşmalar iptal edilmelidir. İsrail, işgal ettiği topraklardan çekilmeden; demokratik, laik Filistin kurulmadan mücadele bitmeyecektir.

            Filistin halkının sürgününün başlangıcı olan 15 Mayıs Nakba Günü nedeniyle Emek Partisi olarak tek adam yönetiminin İsrail’e karşı tavır almamasını kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Filistin halkının yanında savaşan Deniz Gezmiş ve arkadaşların safında; Filistin halkının yanında olduğumuzu da haykırıyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : EMEP’DEN, FİLİSTİN’E, DESTEK, ÇAĞRISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız